Галузь реформують у ДАК «Українські залізниці»

В останні дні року, що минає, Кабмін порадував нас давно очікуваною новиною — видав розпорядження, яким схвалив Концепцію державної програми реформування залізничного транспорту України. Її мета — задоволення зростаючих потреб національної економіки і населення, підвищення якості обслуговування. Проектом програми передбачено реформувати цю архіважливу галузь поетапно впродовж дев’яти років і створити Державну акціонерну компанію «Українські залізниці», 100 відсотків акцій якої належатимуть державі. Проект реформування розроблено в Міністерстві транспорту і зв’язку за участю «Укрзалізниці». Його погоджено з усіма зацікавленими міністерствами та відомствами країни, повідомили в управлінні взаємодії зі ЗМІ «Укрзалізниці».

Вл. інф.

«Зайцем» — у гості й додому

Мешканці Вінниці одержали від влади подарунок — безплатний проїзд у міському електротранспорті з 20.00 31 грудня 2006 року до 24.00 1 січня 2007-го. Таке рішення виконкому Вінницької міськради. Крім того, вночі 1 січня трамваї і тролейбуси працюватимуть за графіком, передають «Українські новини».

Входини вдруге

Міська влада Дніпропетровська прийняла 20 квартир у 9-поверховому будинку, відновлених після вибуху побутового газу в липні. Тоді постраждали близько ста осіб, а власник квартири, в якій стався інцидент, загинув. На сьогодні більшість мешканців уже повернулися до своїх осель. Як повідомив заступник міського голови Олександр Афанасьєв, на відновлення житла з бюджету міста виділили понад 1,3 мільйона гривень, передає «Інтерфакс-Україна».

Бебі-бум

В американських пологових будинках — пік народжень. Упродовж останніх п’яти років він припадає на період між Різдвом, що християни західного обряду святкують 25 грудня, та Новим роком. Економісти пов’язують таку ситуацію з особливостями місцевого законодавства, зокрема, наявністю податкової пільги на дитину, що нині становить тисячу доларів. Цю суму один із членів сім’ї може вирахувати зі свого податку на доходи фізичних осіб. Однак для цього малюк повинен народитися до 23-ї години 59 хвилин звітного року. Саме тому, якщо час пологів визначено природою на перший тиждень січня, чимало американок воліють, щоб дитина з’явилася на світ в останні дні грудня, інформує УНІАН.