Кожному громадянинові — по стовбуру!

Кожен латвієць до новорічних свят має право зрубати у державних лісах одну ялинку. Безплатно. Проте діаметр її ствола не повинен перевищувати 12 сантиметрів, що зазвичай відповідає деревцю заввишки два-три метри. Ялинки забороняється рубати у молодих лісах, а зробити це можна на просіках, поблизу електроліній та інших комунікацій, передають «Подробности. Ua».

Ейфелевий ліс

Справжній лабіринт, що імітує засніжений ялинковий ліс, обладнали на першому поверсі Ейфелевої вежі. Тож головний символ столиці Франції напередодні новорічних свят відвідає ще більше туристів. Адже ніхто не відмовиться пройтися лісовою гущавиною під звуки, що відтворюватимуть скрип снігу під ногами та шерех гілочок. Вибратися з 80-метрового лабіринту непросто, до того ж деревця час від часу переставляють. Діятиме атракціон до кінця січня, інформує агентство «РИА Новости».

 Саміт під небом

Російський Дід Мороз запросив колег із країн великої вісімки разом зустріти Новий рік на Дворцовій площі у Санкт-Петербурзі. Певно, головний чарівник країни уважно слідкує за політичними подіями, адже влітку у цьому місті відбувся саміт G8. Окрім самого Діда Мороза, до північної столиці Росії прибудуть фінський Йоллупуккі, американський Санта Клаус, Баббо Hатале з Італії, французький Пер Hоель, британський Фазер Крістмас, німецький Герр Вайнахтсман та Хотейошо-сан із Японії. Звідси і девіз майбутнього святкування — «Усім світом — у Hовий рік!», повідомляє «Інтерфакс-Росія».

Ковзанка біля Кремля

Зустріти Новий рік, катаючись на ковзанах по Красній площі у Москві, зможуть любителі фігурного катання. Незвичний сеанс проведуть на базі вже наявної ковзанки. Ціна на вхід хоч і доволі висока, проте символічна —2007 рублів (приблизно 385 гривень), тоді як зазвичай для дорослих вона становить 300 рублів (57 гривень), для школярів — 100 рублів (19 гривень), а зовсім маленькі відвідувачі насолоджуються розвагою безплатно. За словами організаторів заходу, таку значну плату встановили, щоб запобігти тисняві. До того ж усі зібрані кошти витратять на благодійність, повідомляє російське агентство «РИА Новости».