1. Пташиний грип. Нині ситуація щодо високопатогенного грипу птиці в Україні є стабільною і контрольованою.

Експерти США провели дослідження, у ході яких з’ясувалося, що глобальна пандемія грипу може стати причиною смерті 62 мільйонів осіб. Глобальні спалахи грипу відбуваються в середньому 3—4 рази за сторіччя. Учені вважають, що один із таких спалахів назрів уже давно, каталізатором для нього може стати пташиний грип. Згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, нині у світі від смертельно небезпечного вірусу H5N1 померло 138 осіб.

2. Алчевськ. Найхолодніший січень за останні 50 років став справжнім випробуванням для мешканців цього українського міста (на знімку). На ліквідацію наслідків аварії тепломереж в Алчевську витрачено майже 90 мільйонів гривень, а назва міста стала символічною.

3. Землетрус на острові Ява. Від цунамі в Індонезії загинуло більш як 350 осіб.

4. Афера року — «Еліта-Центр». Група компаній «Еліта-Центр» укладала договори з громадянами про пайову участь у будівництві низки житлових об’єктів у Києві, хоча насправді будівництво не велося. Сума завданих збитків оцінюється більш як у 400 млн. грн., кількість постраждалих — понад 1,5 тис. людей. Вкладники «Еліта-Центру» завалили Шевченківський суд позовними заявами. Суд виніс рішення, що кожен вкладник має довести йому свій статус постраждалого.

5. 20 років аварії на Чорнобильській АЕС. Лікарі радять рятуватися калиною, а Грінпіс пророкує смерть тисячам українців.

6. Тест туберкуліном був на деякий час заборонений в Україні. Міністерство охорони здоров’я заявляло, що випадки нехарактерної реакції на пробу Манту в дітей у деяких регіонах України були обумовлені сезонною циркуляцією вірусів гострої респіраторної інфекції.

7. 06.06.06. Цього дня банкіри не укладали договорів, а сатаністи приносили жертви.

8. Рекордна автокатастрофа в Києві. 13 легковиків підім’яла під себе великовантажна хура, у якої відмовили гальма.

9. Вибухи в Новобогданівці. На 275-й артбазі під Мелітополем за два з лишком роки прогриміло втретє. Скільки ще треба НП у Новобогданівці, щоб місцеві мешканці почувалися в безпеці?

10. Найбільша за всю історію авіакатастрофа на території України. «Усе... З’їжджаємо... Кінець», —останні слова командира екіпажу російського Ту-154, який розбився під Донецьком. Трагедія зачепила і Україну. Серед 170 загиблих виявився племінник однієї з жительок Донецька.

11. Прокляття шахти ім. Засядька. Цього разу — 13 життів, кілька десятків поранених, сироти, вдови.

12. 65-річчя трагедії в Бабиному Яру. Відбулася переоцінка подій тієї війни, що раніше сприймалася в більш контрастних тонах.