Що депутати дарують одне одному та яку найбільшу «свиню» підклали парламенту під Новий рік?

— Я люблю дарувати цікаві речі. А багатим людям презентую скромні подарунки. Наприклад, Миколі Азарову на День Святого Миколая, коли він святкував день народження, я подарувала букет весняного бузку. На Новий рік мрію подарувати кому-небудь кошик підсніжників. Але, на жаль, в жодному магазині цих квітів немає. Нещодавно я бачила їх тільки в Парижі. Сама про такі речі я вже давно не мрію, бо чоловіки не вміють так цікаво думати. Ці перші весняні квіти із задоволенням подарувала б Раїсі Богатирьовій. А ось Віктору Януковичу здебільшого дарую якусь цікаву фотографію з тих колекцій, які ніде не публікуються. Маю суперкадр: прем’єр і Кондоліза Райс. Його він теж не бачив. Залишилося підібрати цікаву рамочку.

«Свиней» у парламенті протягом року вистачало. І всі вони були брудні та дрібні. Але зі всіх вдасться зробити смачний біфштекс.

***

— Своїм колегам дарую невеликі та недорогі презенти: ручки чи годинники. А що подарую Юлії Володимирівні — таємниця.

Найбільша «свиня», яку підклали парламенту цього року, — кандидатура на посаду Прем’єр-міністра України Віктора Януковича.

***

— Політики обмінюються на новорічні свята невеличкими сувенірами, мені вже подарували маленьке поросятко. А взагалі цього року «свиней» було стадо. Хоча б взяти те, що Юля і опозиція нині чинять у парламенті. Це просто свинство.

***

— У такому складі фракція святкуватиме разом Новий рік вперше. Минулий склад був дружніший, були тепліші стосунки. Але знаю точно: ми намагатимемося дарувати одне одному добрий настрій. Дуже хочеться подарувати щось Руслану Князевичу.

Найбільшу «свиню» підклали українському народу помаранчеві, які програли демократичну коаліцію.

***

— Не люблю ніяких подарунків, бо потім не знаю куди їх дівати. Я людина скромна і для мене розкішні подарунки нічого не значать. Найкращий — це коли я до когось добре ставлюся і до мене так само.

Вето Президента на державний бюджет — найбільша «свиня» року, що минає. Це щось небувале в історії бюджетів Європи і не тільки.

Записала Наталя ЯРЕМЕНКО.