Посміхніться! Будемо вірити в добро!

Жоден з відомих видів порід північних оленів не може літати. Тим часом у Діда Мороза Новий рік триває 31 годину, це обумовлено різними часовими поясами, і завтра опівночі близько 378 млн. дітей чекають на нього. Отже, виходить 823 візити на секунду. Тобто Дід Мороз, маючи одну тисячну секунди часу, паркується, заходить до будинку, складає подарунки під ялинкою, знищує сліди свого перебування і мчить до наступної домівки. Загальна відстань його подорожі — десь 120 млн. км. Це означає, що сани Діда Мороза літають зі швидкістю 1040 км на секунду, а всі відомі північні олені пересуваються щонайбільше 24 км на годину.

Крім того, вантаж саней з подарунками становить 400 тисяч тонн, а звичайний північний олень не може тягти більше ніж 175 кг. І жодна з відомих порід оленів не літає...

Але! Завжди потрібно вірити в чудеса, панове! Посміхніться! З Новим роком!

Сердечно вітаю вас із Новим роком!

Шановні співвітчизники!

Всі ми, у ці дні прощаючись із роком прожитим, сповнені надій і сподівань на краще життя в майбутньому — на мир і злагоду в нашому спільному домі, духовний розквіт і піднесення добробуту нашого народу, розвиток демократичних перетворень в українському суспільстві, зміцнення авторитету нашої молодої держави у світовому співтоваристві.

Кожен крок, зроблений народом в омріяному напрямі, залежатиме від усіх нас — від того, який вибір ми зробимо у складному процесі державотворення, як зуміємо відстояти людину — головну цінність суспільства.

Пам’ятаймо: ніщо добре не дається легко. Спільно будемо віддавати всі сили, розум і серце, щоб зробити в Україні життя народу таким, про яке мріяли люди і якого вони достойні.

Успіхів, щастя і здоров’я, любові і радості вам і вашим родинам.

З повагою, Олександр МОРОЗ, Голова Верховної Ради України.

«Діда Мороза завжди сприймав як святковий персонаж»

З другого боку, кожне прізвище достойне. Рівень довіри до нього формується конкретними людьми чи навіть літературними персонажами. Достойне, наприклад, прізвище Гетьман. Воно знакове. Але після повісті М. Гоголя не менш знаковим є і прізвище Бульба, хоч за семантичною ознакою воно не таке престижне.

— Чи вдягалися Ви коли-небудь у костюм Діда Мороза?

— Так. У сьомому класі. Напевне, директор семирічки вибір зробив через прізвище і знаючи мою добросовісність щодо усілякої справи.

— До якого віку Ви вірили в Діда Мороза? Яку ялинку прикрашаєте у себе вдома — справжню чи штучну?

— З Дідом Морозом я зустрівся вперше в школі. А ним був наш учитель. Його не можна було ні з ким сплутати. Тому Діда Мороза завжди сприймав як святковий персонаж.

Ялинку прикрашаємо дома завжди. Купуємо зазвичай невеличкі сосни.

— Чи звертаєте Ви увагу на астрологічні прогнози?

— Ніколи не цікавлюсь.

— З огляду на те, що за східним календарем закінчується Рік Собаки і починається Рік Свині, таке запитання: як Ви ставитеся до собачого холоду і казкового свинства?

— Ставлюсь однаково.

— Чи є у Вас вірші, присвячені Новому року?

— Були ранні вірші. Вони не друкувались.

— Напишіть, будь ласка, вірш на згадку нашим читачам.

— На замовлення писати не можу. Можете опублікувати будь-який з кількох моїх збірок.

— Де і з ким Ви плануєте зустрічати Новий рік?

— Цей Новий рік зустрічатиму не вдома, а, швидше за все, в одному з нефешенебельних санаторіїв Західної України.

— Яка Ваша улюблена новорічна страва?

— Та, що на столі.

— Чи є у Вас улюблена кінострічка про Новий рік?

«С легким паром!», «Чародеи».

Який подарунок під ялинкою запам’ятався Вам найбільше?

— Пакунок цукерок у першому класі.

— Чи збираєтеся Ви дарувати новорічні подарунки Ющенку та Януковичу?

— Звичайно.