Лютий. Турин (Італія). Бронзовими призерами Олімпійських ігор у танцях на льоду став український дует Олена Грушина і Руслан Гончаров.

Березень. Дзюдо. Відкритий чемпіонат Нью-Йорка. Володарі золотих нагород — дніпропетровці: Валентин Греков (до 90 кг) і Віталій Полянський (+ 100 кг).

КвІтень. Плавання. Українець Олег Лісогор виграв «золото» чемпіонату світу на короткій воді.

Травень. Важка атлетика. Чемпіонат Європи. Завершальний день змагань серед жінок став тріумфальним для 21-річної українки Ольги Коробки. Вона завоювала дві малі золоті медалі. А в поштовху встановила рекорд континенту — 164 кг (!). У сумі наша атлетика набрала 290 кг, що принесло їй велику золоту нагороду.

Червень. На повний голос про себе заявили українські футболісти. Спочатку молодіжна збірна (U-21), очолювана Олексієм Михайличенком, у Португалії виграла срібні медалі чемпіонату Європи. А потім слово взяли дорослі. На дебютному для себе фінальному турнірі чемпіонату світу в Німеччині підопічні Олега Блохіна ввійшли до вісімки найсильніших команд планети.

Жовтень. Спортивна гімнастика. Останній день чемпіонату світу приніс Україні золоту медаль. Її здобула у вправах на колоді 19-річна черкащанка Ірина Краснянська, котра віднедавна представляє Харків.

Листопад. Бокс. Нью-Йорк. Знаменитий «Медісон сквер гарден». Володимир Кличко у сьомому раунді відправив у нокаут американця Калвіна Брока і захистив титул чемпіона світу у суперважкій категорії за версією ІBF.

Грудень. Міжнародна федерація боротьби (ФІЛА) назвала найкращих атлетів. Тарас Данько став найкращим борцем вільного стилю у ваговій категорії до 84 кг. Лауреаткою стала також 19-річна львів’янка Олександра Когут (до 51 кг).