До новорічного столу українця окрім салату «Олів’є» традиційно «подається» телевізор. Тож за півтора тижні до нового року газети із програмою телепередач на 31 грудня розміталися, як гарячі пиріжки. Однак з’ясувалося, що вийти за рамки фаст-фуду телевізійникам так і не вдалося. Українцям приготували дуже мало «свіженького», загалом — «на манежі все ті самі».

Для телегурманів о шостій ранку «ІCTV» продемострує нестаріючу стрічку «Морозко», трохи пізніше Інтер порадує фільмом «Справжній Дід Мороз», а одразу два телеканали — «Перший Національний» та «СТБ» — «Сніговою королевою». Але не класичною, як «Морозко», а після «пластичної операції».

Вечір же 31-го грудня (як і кожен вечір кожної неділі року) буде «гуморним». Тут вам і майже три години з Максимом гАлкіним («Інтер»), і дві «задорні» години («СТБ»), «Хороші жарти» («ТЕТ»), «Новорічне криве дзеркало» («1+1»). Словом, кому це все ще смішно, смійтеся!

Те, що сьогодні все-таки свято, зрозумієте по хітам: «Іронія долі, чи З легким паром!», «Міцний горішок», «Сам удома» та, звичайно, святковим концертам-вогникам. Збірна солянка українсько-російської попси розважатиме вас ледь не на кожному каналі.

Трохи свіжості внесе новинка — рімейк «Карнавальної ночі» на «Інтері». Як обіцяють, побачимо Людмилу Гурченко після чергової «пластичної операції», яка виконає свої знамениті «П’ять хвилин», та Вєрку Сердючку, котра після бійки із ведмедем отримає синець під оком. А Тіна Кароль заспіває «Розкажи, Снігуронько, де була?» дуетом із Гаріком Кричевським. При цьому Гарік буде у ролі Снігуроньки, а Тіна — Діда Мороза.

Але родзинкою свята стане найхітовіша програма Нового року — шоу під назвою «Новорічне привітання Президента України В. А. Ющенка» — його одночасно покажуть аж 15 українських каналів о 23 годині 50 хвилин. А рівно опівночі всі бажаючі зможуть цокнутися келихом шампанського із гарантом. Цікаво, що ті, у кого є кабельне телебачення, можуть зустріти 2007 рік і з президентом Росії, який виступатиме за годину до нашого теж... по 15, але вже російським каналам. А о восьмій вечора глядачі «ТВ-ЦЕНТРу» побачать навіть мера Москви Юрія Лужкова. Тож приводів відкоркувати пляшку завтра ввечері 31-го буде чимало! Шкода тільки, що наші канали не покажуть привітання Джорджа Буша і Леоніда Черновецького.

Якщо після всього «з’їденого» ви не втратите апетит до телевізора, то на вас чекають знову ж таки концерти, дискотеки, фільми, безкінечні привітання та жарти — словом, повний новорічний розгуляй!