Антикризова парламентська коаліція й коаліційний уряд стабілізували ситуацію на внутрішньому ринку України — заявив, як передає УНІАН, Прем’єр-міністр України Віктор Янукович на засіданні уряду. «Незважаючи на політичну ситуацію, нам вдалося досягти позитивних результатів у роботі парламенту, — сказав прем’єр. — Протягом цього часу було прийнято 80% законів — це були закони уряду, спрямовані на підвищення економіки і поліпшення життя українського народу. Прийнято головний фінансовий документ на 2007 рік — бюджет. І на цьому тижні всі регіони відпрацюють свої місцеві бюджети. Це означає, що країна входить в 2007 рік зі стабільним фінансуванням».

В. Янукович також наголосив, що реформа місцевого самоврядування є органічним продовженням конституційної реформи. «Без реформи місцевого самоврядування не буде остаточної моделі формування влади, — зауважив він. — Парламентсько-президентська модель управління країною має в 2007 році на 100 відсотків реалізуватися в життя». За словами В. Януковича, ще багато належить зробити для забезпечення виконання повноважень регіонами і підвищення їх відповідальності. Глава уряду вважає, що країна фактично вийшла «на фінішну пряму з формування законодавчої бази для реалізації політичної реформи».

Підбиваючи підсумки року, що минає, прем’єр спрогнозував зростання ВВП за підсумками 2006 року на рівні 7% і підкреслив, що програму діяльності уряду виконано в повному обсязі завдяки жорсткому управлінню ресурсами та розподілом їх за призначенням і за оптимальними схемами.