Донецька обласна рада прийняла обласний бюджет на 2007 рік. Депутати проголосували за головний фінансовий документ ще до того, як Президент України підписав державний бюджет. Одна із причин такої поспішності — складнощі зі скликанням сесії під час новорічних та різдвяних свят.

І доходи, і витрати обласного бюджету становитимуть близько 3,5 мільярда гривень. Витрати на бюджетну сферу, зокрема охорону здоров’я та освіту, збільшуються. Як і в попередні роки, більшість коштів, виділених медикам та вчителям, спрямовуються на заробітну плату та оплату енергоносіїв. Зарплата бюджетників розрахована зі встановленого державного мінімуму: з 1 січня — 400 гривень, з 1 липня — 420 гривень, з 1 грудня — 450 гривень. Водночас керівники області наполегливо просять підприємства усіх форм власності встановити своїм працівникам мінімальну зарплату не нижчу за 550 гривень.

За словами заступника голови обласної ради Володимира Ішкова, метою є досягнення середньої зарплати на рівні 1200 гривень. Це дасть змогу стабільно наповнювати місцеві бюджети та виконувати прийняті обласні програми. Адже податок із доходу фізичних осіб становить левову частку доходів обласного бюджету. Тому разом із підвищенням середньої зарплати в області працюють над легалізацією тіньових доходів та поверненням заборгованої зарплати.

Область профінансує комп’ютеризацію шкіл (4,3 мільйона гривень) та придбання шкільних автобусів (1,6 мільйона гривень). Уперше в бюджеті передбачено витрати на компенсаційні виплати інвалідам за бензин, ремонт, технічне обслуговування автотранспорту, встановлення телефону. На оздоровлення пільгової категорії дітей буде виділено 3,7 мільйона гривень — удвічі більше, ніж попереднього року. У 20 мільйонів гривень обійдеться експеримент із надання спеціалізованої медичної допомоги населенню для виявлення захворювань на ранніх стадіях.

За рахунок субвенції з державного бюджету 140 мільйонів гривень спрямовується на комплексну реконструкцію, розширення й технічне переоснащення комунального підприємства «Міжнародний аеропорт Донецьк». Депутати також звільнили аеропорт від плати за землю в наступному році й дали згоду на заставу майна для отримання кредиту в 8 мільйонів гривень. На продовження реконструкції і технічне оснащення регіонального спорткомплексу «Олімпійський» передбачено 10 мільйонів гривень. На будівництво метрополітену в Донецьку наступного року, на відміну від попередніх років, з обласного бюджету не буде виділено ані копійки.