Громадський рух «Не будь байдужим» розпочинає у столиці нову акцію. Протягом останніх днів старого року волонтери руху у новорічних капелюхах закликатимуть киян зробити Україні найбільший подарунок до свят — перейти на українську мову. При цьому активісти обіцяють роздавати перехожим кольорову книжечку. Такий собі практичний довідник з порадами, як розпочати говорити українською і стати її прихильником. У книжці наведені назви найпопулярніших україномовних ЗМІ, твори класиків і сучасних українських авторів. Додано перелік місць у Києві, де відбуваються події українського культурного життя, та факти з історії української мови. Одне слово, усе, що потрібне для оволодіння нашою солов’їною.

За статистикою, сьогодні з чотирьох столичних школярів, які вдома розмовляють українською, лише один продовжує говорити рідною мовою на вулиці з друзями. Решта троє переходять на російську. Своєю акцією волонтери допоможуть дорослим і дітям подолати психологічний бар’єр і розірвати замкнене коло — «я не розмовляю українською, бо ніхто не розмовляє».

Книжку роздаватимуть на вулицях Києва, у державних установах, школах і вищих навчальних закладах. Також волонтери даруватимуть киянам значок із закликом перейти на рідну мову: «Міняю «часы» на годинник!»