Кореспондент «Голосу України» мав розмову з генеральним менеджером «Сокола» і національної збірної, заслуженим тренером країни Василем Фадєєвим. Ішлося про перші кроки нової хокейної влади. Нагадаємо, що віднедавна президентом ФХУ став головний податківець України Анатолій Брезвін.

— Анатолій Іванович найближчим часом має намір зв’язатися з президентом Федерації хокею Росії (ФХР) Владиславом Третяком і керівником Росспорту В’ячеславом Фетисовим і поспілкуватися на предмет створення Євроазійської хокейної ліги (ЄАХЛ), — розповів Василь Митрофанович.

— Гаразд, уявімо, що лігу вже утворено. То де гратиме український клуб, котрий виступатиме в цих змаганнях?

— Поки що єдиним кандидатом на виступи в ЄАХЛ є київський «Сокіл». Клуб орендуватиме столичний Палац спорту. А пізніше гратиме в новому. До речі, початок будівництва льодових арен для хокею в Києві, Харкові, Донецьку, Дніпропетровську або Львові заплановано на 2007 рік. Кошти на це закладено у держбюджеті.

— А гравців відповідної кваліфікації для виступів на такому високому рівні вистачить?

— Якщо події розгортатимуться за таким сценарієм, буде необхідне фінансування. Тоді до «Сокола» охоче повернуться хокеїсти, котрі змушені виступати в чемпіонатах Росії та Білорусі. Втім, не ділитимемо шкуру не вбитого ведмедя. Реально про народження ЄАХЛ можна говорити за рік—два.

— То, може, варто звернутися до керівництва ФХР, щоб українському клубові дозволили виступати у вищій лізі російського чемпіонату?

— Туди нас запрошували вже не раз. Але, як на мене, нам варто ще принаймні сезон пограти в білоруській Екстралізі. Щоб іще ліпше підготуватися, награти склад. А потім спробувати себе в ЄАХЛ, якщо такій організації судитиметься народитися.