16 грудня 2006 року в Харкові, біля будинку на вул. Клочківській, 197, група молодиків спортивної статури загальною кількістю понад 300 осіб, котрі прибули на автобусах разом з учасниками мітингу під прапорами молодіжної організації Партії регіонів та Партії зелених, увірвалися на територію огородженої ділянки й почали бити громадян, які там були. Внаслідок сутички постраждало 30 осіб.

Нечуваний факт організації масових безпорядків, які мають всі ознаки заздалегідь спланованих кримінальних дій, проходив за присутності та під безпосереднім керівництвом харківського міського голови Михайла Добкіна і секретаря міської ради Геннадія Кернеса. В той час, коли Харків має велику заборгованість за газ, а відтак не може забезпечити громадян теплом, міська влада знаходить час організовувати масові безпорядки, в результаті яких страждають люди.

Фракція «Наша Україна» висловлює обурення тими ганебними методами, якими користуються міський голова Харкова та секретар міськради у боротьбі за харківський бізнес. Такі дії та методи нічим не відрізняються від тих, що їх використовували в 90-ті роки минулого століття, в часи бандитського розгулу.

Фракція «Наша Україна» також висловлює рішучий протест проти бездіяльності правоохоронних органів. Міліція, яка має стояти на захисті прав громадян, спокійно спостерігала за масовими безпорядками, навіть не намагаючись припинити беззаконня. Ми переконані, що «правоохоронці», які діють за принципом «як би чого не вийшло», не мають права залишатися на своїх посадах.

«Наша Україна» різко засуджує дії міського голови Харкова, секретаря Харківської міськради та бездіяльність правоохоронних органів.

Ми звертаємося до Генеральної прокуратури та керівництва Міністерства внутрішніх справ України з вимогою негайно долучитися до розслідування інциденту в Харкові й дати правову оцінку діям міської влади та бездіяльності міліції, які вже не вперше вчиняють протизаконні дії.

Фракція «Наша Україна» наголошує, що особи, які в своїй діяльності керуються не законами України, а бандитськими «поняттями», не мають морального права займати високі керівні посади і повинні відповідати за свої вчинки перед законом.

Заступник голови фракції В. КОВАЛЬ.