Попросили благословення

У Києві біля пам’ятника хрестителю Київської Русі князю Володимиру Великому пройшов традиційний вдячний молебень із нагоди закінчення 2006 року. На молебні були присутні Президент України Віктор Ющенко, Перший заступник Голови Верховної Ради Адам Мартинюк, Перший віце-прем’єр Микола Азаров та інші.

Вже стало доброю традицією наприкінці року збиратися на святому місці біля хрестителя Київської Русі й дякувати Богові, відзначив глава Української православної церкви Володимир.

Пам’ятник князю Володимиру, якому вже 153 роки, — одна з визначних пам’яток української столиці. Ввечері на хресті, що його тримає в руках Володимир, запалюються десятки лампочок, завдяки чому пам’ятник видно у багатьох районах столиці.

Рішення ТВК призупинено

Перевибори міського голови Кіровограда знову переносяться на невизначений термін.

20 грудня місцевий суд Ленінського району Кіровограда призупинив рішення міської ТВК про призначення повторних виборів міського голови на 11 лютого 2007 року. У такий спосіб було частково задоволено позов переможця минулих виборів Володимира Пузакова, який вимагає визнати постанову ТВК недійсною.

Нині в Кіровограді працює Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з питань вивчення ситуації, що склалася у зв’язку з проведенням 26 листопада 2006 року позачергових виборів міського голови за фактами порушень виборчого законодавства України. До неї входять по одному представнику від кожної парламентської фракції. Коментуючи у місцевих ЗМІ ситуацію стосовно рішення суду, член комісії соціаліст Микола Садовий сказав: «Таке рішення прийнято, по-перше, тому що не визначено джерела фінансування виборів, по-друге, ще багато справ, які стосуються виборів, перебувають у судах. Тому, на мій погляд, суд виніс правильне рішення. Вибори все-одно будуть, тільки час їх проведення необхідно з’ясувати пізніше...».

Виходячи з судового рішення, ТВК позбавлена можливості реєструвати кандидатів на посаду міського голови. На сьогодні листи для збирання підписів на підтримку кандидата на посаду міського голови в Кіровограді отримали 9 осіб.

Олег БОНДАР.

Кіровоград.