За вікнами грудень, а в деяких регіонах держави населення ще й досі відчуває перебої з теплом у квартирах. Про різке зростання тарифів на газ, електроенергію, квартплату годі й казати. Одне слово, пекельне коло. Але його треба розривати.

Що конкретно роблять на місцях, щоб не повторилася торішня трагедія Алчевська? Про це йдеться в черговому, грудневому, номері журналу Верховної Ради «Віче», який щойно вийшов друком. Аналізуючи ситуацію, що склалася, журналісти «Віча» акцентують увагу читачів на недосконалості законодавства, наводять факти байдужості органів центральної влади, вказують на прорахунки очільників місцевого самоврядування. До речі, з нагоди свята, Дня місцевого самоврядування, представників самоврядних громад на сайті «Віча» вітає голова профільного парламентського комітету Віктор Тихонов. На сайті парламентського видання вміщено й роздуми Віктора Тихонова на тему, яким шляхом піде Україна у найближче майбутнє.

«Великий голод. Стань свідком злочину» — під цією рубрикою свіжий номер «Віча» продовжує досліджувати причини голодомору 1932—1933 років. До редакції надходить лавина споминів, у яких свідки розповідають про ті трагічні часи. На тверде переконання колективу «Віча», наша пам’ять має відродитися, постати сторінками меморіальної книги. Впишіть у неї власні рядки, шановні читачі, надіславши листа електронною поштою (www. vіche. іnfo) або на адресу редакції. Журнал «Віче» публікуватиме ваші свідчення про геноцид українського народу в кожному номері.

У грудневому числі парламентський часопис започаткував ще один важливий проект під назвою «Гетьманськими столицями, козацькими шляхами». Йдеться про культурну та історичну спадщину, яка дісталася нам з часів сивої давнини, про її сучасну, без перебільшення, трагічну долю. Читачі дізнаються про славну минувшину та сьогодення колишньої гетьманської столиці — Переяслава-Хмельницького, мешканці якого незабаром святкуватимуть 1100-річний ювілей міста.

А ще до уваги читачів «Віча» — цікаві аналітичні матеріали про перспективи входження України до СОТ, про результати перших ста днів уряду Віктора Януковича, про те, чому Рада Європи сама інтегрується в Україну.

Як завжди, грунтовні дослідження містять розділи журналу «Громадянське суспільство» та «Наукова бібліотека».

На шанувальників «Віча» чекає приємний сюрприз. Передплативши журнал на 2007 рік та надіславши до 25 грудня на адресу редакції копію квитанції з позначкою на конверті «Акція», ви можете стати щасливим власником однієї з двох путівок на двох осіб для зимового відпочинку в Карпатах.

Детальніше про умови акції — на сторінках грудневого номера журналу, а також в Інтернеті на сайті видання.

Тож читайте і передплачуйте парламентський журнал «Віче».