Землю продають тоннами

Житомирщина. Одне із сільськогосподарських підприємств Житомирського району продало землю. Управління з контролю за використанням та охороною земель області направило матеріали перевірки до прокуратури. Найцікавіше в цій історії те, що покупець пред’явив квитанцію, згідно з якою він сплатив 900 гривень. А в накладній значилося: 30 тонн. Справді, на обстеженій ділянці не було поверхневого шару завглибшки від одного до півтора метра — «покупку» мешканці Житомира вивезли на власному транспортному засобі. Землю їм продали з прибережно-захисної смуги, що межує з водним об’єктом, тобто з природоохоронної території з режимом обмеженої господарської діяльності.

Олексій КАВУН.

Голову міста зробили інтелектом нації

Крим. На щорічній церемонії «Особистість року»-2006 у Лівадійському палаці роздавали звання та нагороди. У номінації «Державні й громадські діячі» диплом дістався голові Верховної Ради автономії Анатолію Гриценку. А міський голова Ялти Сергій Брайко став лауреатом Всеукраїнського конкурсу «Інтелект нації». Номінантами стали й дванадцять найуспішніших підприємців України. Завершився урочистий вечір новорічним балом.

Віктор ХОМЕНКО.

Яценюк залишиться без портфеля

Львів. «Аукціон надій» — так називається передріздвяна благодійна акція, яка відбудеться 25 грудня у Львівському банківському інституті. Організатори мають намір зібрати кошти для облаштування комп’ютерного класу у Городоцькій школі соціальної реабілітації. Тут відбувають покарання підлітки, а студенти уже сім років опікуються ними.

За словами ректора інституту Тамари Смовженко, на ярмарок запросили банкірів, бізнесменів. Студенти продаватимуть гостям особисті речі відомих зірок, діячів культури. Наприклад, наш знаменитий краянин Роман Віктюк передав для аукціону свою сорочку і шовковий шарф. Олег Скрипка запропонував диски — «Шедеври української музики» з автографами, а Василь Вірастюк — футболку, у котрій переміг на чемпіонаті світу. Чи не найоригінальнішим є лот, запропонований екс-міністром економіки Арсенієм Яценюком. Це — портфель, у якому він «носив лише хороші новини».

Оксана ТЕЛЕНЧІ.