Учора в Києві з робочим візитом перебував Президент Росії Володимир Путін. В аеропорту його зустріли Посол Російської Федерації в Україні Віктор Черномирдін, глава секретаріату Президента України Віктор Балога, київський міський голова Леонід Черновецький і перший заступник міністра закордонних справ України Володимир Огризко. А Президент України Віктор Ющенко чекав свого російського колегу на ґанку секретаріату (на знімку). Потім відбулася зустріч глав двох держав віч-на-віч. Після її завершення почалося засідання україно-російської міждержавної комісії «Ющенко—Путін».

Учорашньому засіданню комісії за участю глав держав передували засідання всіх її робочих органів: комітету з питань економічного співробітництва, підкомітетів з питань безпеки, з міжнародного співробітництва, з питань гуманітарного співробітництва, з питань функціонування Чорноморського флоту РФ та його перебування на території України.

У ході переговорів і на засіданні комісії президенти розглянули весь спектр питань російсько-українського порядку денного і визначили перспективи подальшого розвитку відносин. Розширюється договірно-правова база співробітництва. На сьогоднішній день укладено близько 200 міждержавних та міжурядових договорів і угод. Цього року підписано угоду між урядами обох країн про порядок перетинання російсько-українського державного кордону жителями прикордонних районів, програму міжрегіонального і прикордонного співробітництва до 2010 року. Певний оптимізм з’явився щодо перспективи розвитку торгово-економічних зв’язків.

Під час візиту було підписано низку міжурядових договорів. Зокрема, про реадмісію; про взаємну охорону прав на результати інтелектуальної діяльності, що використовуються й отримані в ході двостороннього військово-технічного співробітництва.