Засвітилися талантами

Два тижні в Запорізькому національному університеті відзначали День української писемності та мови. Відкрив свято, як і належить, філологічний факультет, продовжили журналісти, які підбили підсумки регіонального конкурсу «Українська мова була, є і завжди буде».

У рамках свята відбулися заключний тур конкурсу гумористів-виконавців «Пересмішник», презентація книжки Валерія Шевчука, літературний вечір, студентський концерт.

Переможцем першого відбірного туру VІІ міжнародного конкурсу знавців української мови ім. Петра Яцика названо Ігоря Ісаєва — студента четвертого курсу філологічного факультету. Серед «фізиків» найкращою була першокурсниця Ольга Ярижко.

Наталія ЖЕЛНОВА.

Запоріжжя.

Саду цвісти!

Київська спеціалізована школа-інтернат № 5 імені Я. П. Батюка, яка відзначила своє 120-річчя — один з небагатьох навчальних закладів, який дає можливість отримати повну середню освіту дітям — інвалідам по зору.

Тут навчається більш як 150 дітей з Києва, області та інших регіонів. Випускники, крім середньої освіти, опановують спеціальність медичної сестри лікувального масажу і оператора комп’ютерного набору. В інтернаті працюють музей історії, музична школа.

Учні разом з викладачами посадили чудовий зимовий сад, де вирощують навіть ананаси. Потяг до прекрасного, можливість проявляти турботу про рослини і доглядати їх, спілкування з природою — дуже важливий чинник контакту із зовнішнім світом, особливо для дітей з обмеженими можливостями.

Зусиллями колективу редакції журналу «Городник», його авторів і партнерів облаштовано ставок з чудовою поляною квітів, де в тіні магнолій сховався слон, вирізаний з рожевого туфу руками індійських майстрів. А нещодавно в школі з ініціативи «Городника» закладено фруктовий сад...