Футбол. Як повідомляється у прес-релізі ФІФА, на проведення фінального турніру ЧС-2014 претендують двоє представників Південної Америки. До 18 грудня, коли завершився термін подачі заявок, свою зацікавленість у прийомі першості планети офіційно підтвердили Бразилія і Колумбія.

* * *

Керівництво київського «Динамо» продовжує посилювати тренерську команду за рахунок своїх колишніх гравців. Як повідомила прес-служба клубу, відтепер з динамівськими воротарями працюватиме Віктор Чанов. На цій посаді він замінив Михайла Михайлова. Раніше другу динамівську команду очолив Геннадій Литовченко, а Юрій Калитвинцев став асистентом Анатолія Дем’яненка в першій і також працюватиме з дублюючим складом.

* * *

Поки ще гравець «Динамо» (Київ), оборонець збірної Сербії Горан Гавранчич, котрий відіграв за український клуб упрдовж шести років і нещодавно був виставлений на трансфер, вважає, що зміна клубу піде йому на користь. Лідер чемпіонату України розраховує отримати за цей трансфер три мільйона доларів.

«Гадаю, що для моєї професіональної кар’єри буде ліпше, ящо я перейду до іншого клубу, — признался Гавранчич, який тепер перебуває у відпустці в ОАЕ. — Я остаточно зрозумів, що маю піти, після матчу з «Реалом», коли на прес-конференції Дем’яненко сказав, що оборона «Динамо» має складатися з українців. Цим він натякнув, що мені в Києві робити нічого. Як на мене, його слова образили також інших легіонерів, котрі грають в обороні «Динамо».

* * *

Суперник донецького «Шахтаря» у розіграші Кубка УЄФА, французький клуб «Нансі», вибув із боротьби за національний кубок. В 1/4 він поступився «Ліону» — 1:3.

* * *

Бокс. Промоутер чемпіона світу у надважкій вазі за версією WBC Олега Маскаєва Денніс Раппапорт у неділю направить керівництву Всесвітньої боксерської ради листа з проханням перенести дату обов’язкового захисту титулу на 3-4 місяці для проведення об’єднавчого бою проти чемпіона світу за версією ІBF Володимира Кличка. Як повідомляє Allboxіng. ru, Раппапорт так прокоментував наміри своєї команди: «Ми просимо у WBC лише невелику відстрочку на 3-4 місяці. Це незначне прохання у порівнянні з можливістю об’єднати титули. У неділю я маю намір відправити Хосе Сулейману (главі WBC) детального листа. Є непогані шанси на те, що цей двобій може відбутися у Москві. Не на 100 відсотків, звичайно, але імовірність цього досить велика».

В. Б.