У переддень Дня святого Миколая в Ірклієві спалахнув довгоочікуваний факел газорегуляторного пункту. З цієї нагоди завітав до земляків і голова Комітету Верховної Ради з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Микола Томенко. Разом з головою обласної ради Володимиром Гресем, котрий також доклав багато зусиль для здійснення мрії іркліївців, вони привітали жителів села і від усієї душі побажали тепла і добробуту в їхніх домівках.

Як і кожна сільська громада, котра зважилася самотужки провести до своїх осель газ, мешканці п’ятитисячного Ірклієва пережили цілу епопею. Про неї кілька років тому писав і «Голос України».

Крига скресла, коли сільським головою стала енергійна Надія Бокова, а «газовий» кооператив очолив учитель математики Іван Поїзник. По вулицях колишнього козацького сотенного містечка було прокладено 80 квадратних кілометрів труб. Кожна іркліївська родина заплатила за це з власного гаманця майже по дві тисячі гривень.

Однак прокласти труби до домівок ще не означало бути з теплом. Залишалося найважче — протягти газопровід від газорозподільної станції до Ірклієва. На це потрібно було не сотні тисяч, а кілька мільйонів гривень. Тоді іркліївці звернулися по допомогу до свого земляка, народного депутата України Миколи Томенка. Разом з колегою Богданом Губським Микола Володимирович добився виділення з державного бюджету коштів.

Черкаська область.