«Шахтар» — дітям!»

Футбол. Бразильські півзахисники донецького «Шахтаря» Жадсон та Матузалем не продаються. Про це повідомив президент донецького клубу Рінат Ахметов під час благодійної акції, яку він провів у Донецьку з автором гімну клубу і великим вболівальником «гірників», композитором Ігорем Крутим.

Рінат Леонідович та Ігор Якович щоразу напередодні Нового року відвідують інтернати і спеціалізовані медзаклади, спілкуються, роблять подарунки дітям, котрі позбавлені батьківської опіки або страждають серйозними недугами. Саме так, в оточенні дітлашні, вони провели весь минулий вівторок.

Програмою, котра відбулася під девізом «Шахтар» — дітям!», було передбачено відвідування трьох шкіл-інтернатів, донецького міського Будинку дитини і обласної дитячої лікарні.

Та повернімося до справ футбольних. Отже, Рінат Ахметов спростував інформацію зарубіжних ЗМІ про те, що Жадсон та Матузалем під час зимової перерви можуть переїхати до Франції або Італії.

Водночас він не виключив можливість продажу бразильця Елано. «Чекаємо на пропозиції. Якщо вони влаштують клуб, то Елано можемо продати». Однак президент «Шахтаря» не назвав клуб, до якого може перейти Елано.

— Стосовно нових придбань, то до Нового року їх уже не буде. Згодом може відбутися один трансфер, але не більше, — заявив пан Ахметов.

Чутками назвав він інформацію про зацікавленість «гірників» у послугах турецького півоборонця Гасана Шаша.

На січневий турнір «Першого каналу» в Ізраїлі (участь, окрім «Шахтаря», братимуть київське «Динамо», московські клуби «Спартак» і ЦСКА та два місцеві — «Хапоель» з Тель-Авіва і «Маккабі» з Хайфи) Рінат Ахметов поставить мету — вдруге поспіль виграти турнір. А от програшу в 1/16 фіналу Кубка УЄФА французькому «Нансі» він не зрозуміє. «Нансі» — команда сильна, але з нею можна грати і перемагати. Я не зрозумію, якщо ми не здолаємо французький бар’єр»...

Повернення Калитвинцева

Нещодавно до київського «Динамо» повернувся і очолив другу команду клубу Геннадій Литовченко. І от тепер в динамівському колективі починає працювати інший знаменитий у минулому гравець — Юрій Калитвинцев. Екс-капітана київського «Динамо» призначено асистентом тренера першої команди Анатолія Дем’яненка. Він відповідатиме за підготовку дублюючого складу. До речі, ці функції пан Калитвинцев сполучатиме з роботою на посаді наставника юнацької збірної України до травня наступного року (тобто до закінчення фінальної стадії чемпіонату Європи U-17). І вже після цього повністю зосередиться на клубній діяльності. Віктора Кондратова, котрий працював з динамівськими дублерами, призначено тренером «Динамо-3»

* * *

Олега Тарана призначено на вакантне місце тренера у «Кривбасі». Свого часу цей відмінний фахівець двічі приводив криворізький клуб на «бронзову» сходинку в чемпіонатах України і раз — до фіналу національного Кубку.