Перший компакт-диск з піснями Галини Мосійчук у Зоряне містечко привіз уродженець старовинного Дубно Олег Хвоєвський, який гостював у своєї сестри Лариси. Вона й подарувала братові сусідчині пісні.

Олег Хвоєвський, який не один рік командував охороною містечка космонавтів, дав послухати пісні своєї землячки астронавтам. Вони їм дуже сподобалися. Тож невдовзі від космонавтів Олександра Вікторенка, Юрія Онуфрієнка й Анатолія Філіпченка самодіяльний композитор і співачка Галина Мосійчук одержала листа.

— З великим задоволенням слухали ваші пісні, — писали підкорювачі космосу. — З якою любов`ю і теплотою вони виконані! Особливо сподобався твір «Не забувайте матерів» на слова О. Войтицького. Висловлюємо вам щиру вдячність за те, що ваші чудові твори дійшли і до нас, космонавтів. Вони стануть добрим спадком чарівної музики під час нашого перебування у космосі, на орбіті, а також у колі наших сімей і друзів. Зичимо нових творчих успіхів і злетів!

Цей лист — ще одне визнання таланту жінки-матері, жінки-трудівниці. Воно приємне вдвічі, якщо пам`ятати, що колишній стоматолог, а нині фермер, не має спеціальної музичної освіти. Тож процес творчості для пані Галини досить складний: спочатку награє мелодію на баяні, а потім її записує і аранжує випускник консерваторії, колишній викладач місцевого педколеджу Олександр Раковський. Отак удвох і створили три компакт-диски пісень.

Кажуть, композитором треба народитися. Схоже, що в дитинстві зіронька таланту впала в душу Галини, як росинка на квітку, щоб напоїти й зігріти творче зело. Від мами перейняла любов до пісні — маючи гарні вокальні дані, творчу вдачу, народжує щирі пісні. Нині в її доробку шістдесят творів. З ними мали можливість ознайомитись не лише російські космонавти, а й члени українських громад Чикаго й Філадельфії (США), чехи — вихідці з Дубенського району. Пісні пані Галини повезли в Португалію та Італію наші заробітчани, щоб вони нагадували на чужині про Україну.

А нещодавно дубенчанка Галина Мосійчук стала членом Всеукраїнської національної музичної спілки. Її голова, академік Анатолій Авдієвський чи не вперше відступив від правила, ставлячи на голосування питання про прийняття у спілку людини без музичної освіти. Галина Мосійчук — лауреат V обласного конкурсу «Жінка року» як композитор і виконавець власних творів, нагороджена Грамотою Рівненської обласної ради як керівник фермерського господарства «Катерина» (під її опікою 23 гектарів поля), отримала нагороду «Кришталевий жолудь» Дубенської міської територіальної громади в номінації «Творча особистість».

Та найбільша нагорода для мене, — каже Галина Мосійчук, — коли чую свої пісні в оселях земляків.

Рівненська область.