Вечірнє засідання 20 грудня

Суспільство старіє досить швидкими темпами, і, на жаль, різко скорочується кількість населення. На цьому наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради Адам Мартинюк, відкриваючи парламентські слухання, присвячені проблемам молоді.

Міністр молоді і спорту Віктор Корж, говорячи про позитивні зрушення протягом останніх років — зокрема про зменшення безробіття, збільшення доходів населення, значну увагу органів державної влади до здоров’я дітей — оперував невтішними цифрами і фактами. Зростає чисельність економічно неактивної молоді, досить високі показники бідності, прискорюється поширення ВІЛ/СНІДу, що дає підстави говорити про справжню епідемію, збільшується кількість молодих наркоманів. Уряд, запевнив міністр, робитиме все для зменшення «сумних» показників.

Голова Комітету Верховної Ради з питань молодіжної політики, спорту і туризму Микола Томенко вказував на те, що «молоді люди подорослішали», а частка молодих сімей зменшується. Парламентарій акцентував увагу на найболючішій проблемі — працевлаштуванні. І закликав стимулювати роботодавців, щоб велика частка молодих інтелектуалів не опинилася за кордоном. Спорт, зауважив депутат, також має ввійти в моду, інакше наслідки будуть сумні.