Прем’єр-міністр Віктор Янукович сподівається порозумітися з Президентом Віктором Ющенком стосовно державного бюджету на 2007 рік. Про це він повідомив на засіданні уряду. «У 2007 році Україна буде з бюджетом. Ми знайдемо взаєморозуміння з Президентом», — сказав прем’єр. А також доручив Першому віце-прем’єр-міністру Миколі Азарову закрити питання про дефіцит цьогорічного бюджету і завершити 2006 рік без боргів.

На засіданні уряду Прем’єр-міністр доручив міністерствам і відомствам контролювати витрату енергоносіїв у зимовий період. «Це буде головним завданням до кінця сезону», — сказав В. Янукович. І повідомив приємну новину: Україна виграла тендер на розробку родовища нафти і газу в Єгипті й розпочне виконання відповідних робіт з січня 2007 року. «Вперше в історії України ми отримали можливість розробляти родовище нафти і газу за кордоном. Згідно з розрахунками, перший мільйон нафти ми одержимо приблизно через три роки», — зазначив прем’єр. Відповідно до умов тендера термін реалізації проекту становить 27 років.

А перед початком засідання Кабміну знову виникла сутичка: народні депутати від Партії регіонів заблокували вхід на засідання уряду міністру закордонних справ Борисові Тарасюку і не пропустили його. Б. Тарасюк заявив, що має намір звернутися до Генпрокуратури з приводу хуліганських, на його думку, дій з боку народних депутатів і припустив, що на наступне засідання Кабміну він прибуде в супроводі судового виконавця.