Ювілей об’єднає

Депутатський корпус обласної ради проголосив 2007 рік роком 75-річчя утворення Дніпропетровської області, що святкуватиметься вже наприкінці лютого. У патріотичному зверненні до мешканців, керівників промислових підприємств, наукових установ, культурних та мистецьких закладів, підприємців індустріально-аграрного регіону народні обранці закликали всіх громадян об’єднатися заради примноження слави рідного краю, адже Дніпропетровщина, за їхнім твердженням, і сьогодні доводить, що має позитивні зрушення у всіх сферах життя.

Михайло СКОРИК.

Сільраді на зарплату

Десяти мільйонів гривень не вистачає на зарплату працівникам органів місцевого самоврядування на Вінниччині.

— Повернути борги до кінця нинішнього року навряд чи вдасться, — каже начальник обласного фінансового управління Олександр Мушинський. — На жаль, дехто із сільських голів і працівників сільрад зустрічатиме Новий рік без зарплати. Ми звернулися з листом до Кабміну, подали усі розрахунки, однак поки що органам місцевого самоврядування області повернули лише частину заборгованих коштів.

28 мільйонів гривень дотації для місцевих бюджетів було розподілено між районами на останній сесії облради. 64 відсотки від цієї суми, уточнив співрозмовник, витратять на зарплату, решту — на оплату енергоносіїв, використаних для забезпечення роботи органів самоврядування. Процедура розподілу таких дотаційних коштів передбачає затвердження конкретних сум за конкретними радами на відповідних сесіях. Скажімо, щоб та чи інша сільрада отримала свою частку, треба скликати сесію районної ради. Тим часом на місцях працівники більшості сільських і селищних рад не отримують зарплати від двох до чотирьох місяців.

Віктор СКРИПНИК.