Фракція Партії регіонів Харківської обласної ради оприлюднила на сесії облради заяву щодо задоволення апеляційним судом Харківської області позову голови облдержадміністрації Арсена Авакова про скасування постанови Київського районного суду Харкова про відмову в задоволенні позову А. Авакова до облради.

У заяві фракції сказано, що апеляційний суд Харківської області витратив у кімнаті для нарад всього 13 хв. для того, щоб скасувати рішення вищого органу місцевого самоврядування в Харківській області.

У своїй заяві депутати звернулися до Президента і Прем’єр-міністра України з проханням вжити всіх необхідних заходів з метою не допустити порушень чинного законодавства і Конституції України.

3 червня на сесії Харківської облради депутати двома третинами голосів («за» — 105 чол.) висловили А. Авакову недовіру. Після цього він подав позов до Київського районного суду про визнання незаконним рішення облради про винесення йому недовіри. У жовтні суд прийняв рішення про відхилення позову. Після цього А. Аваков подав апеляцію.

Харківський обласний апеляційний суд 30 листопада скасував рішення Київського районного суду м. Харкова і прийняв рішення, яким частково задовольнив позов голови Харківської облдержадміністрації А. Авакова до Харківської обласної ради про винесення йому недовіри.

За інформацією офіційного сайту Харківської облради, юридичний відділ облради готує касаційну скаргу до Вищого адміністративного суду України.

Харків.