Лідер БЮТ Юлія Тимошенко має намір ініціювати подолання кризи між гілками влади, що виникла в умовах дії нової Конституції. Про це депутат-опозиціонер сказала на брифінгу в понеділок. За її словами, які наводить «Українська правда», опозиція прийняла рішення взяти участь у подоланні кризи, бо, мовляв, влада самотужки не може цього зробити.

— Ми відчуваємо, що по кожному пункту життя країни народжуються дві непримиренні концепції, неспроможні до спільного існування, — зазначила вона. — Тому опозиція хоче взяти на себе специфічну для опозиції функцію — бути ініціатором врегулювання цієї політичної кризи і налагодження нарешті стабільності в нашій країні.

Лідер БЮТ також заявила, що опозиція запропонує Президенту долучитися «до цього певного «круглого столу», щоб Президент міг послухати парламент і також стати на позиції доброї волі щодо врегулювання кризи».

БЮТ пропонує Президенту невідкладно скликати з цим порядком денним Раду національної безпеки й оборони і вважає дивним, що в такий критичний час РНБО «не працює над врегулюванням цих очевидних для всього світу конфліктів».

Долучення до цих переговірних процесів опозиція бажає і Прем’єр-міністру Віктору Януковичу, який, як цитує лідера БЮТ «Українська правда», «не може дати ради сьогодні і не може налагодити спокій, маючи найбільше повноважень».

На думку пані Тимошенко, для нинішньої кризи існує дві причини. «Перша — це незбалансована, нашвидкуруч прийнята Конституція. А друга — абсолютно суб’єктивне позиціювання президента та прем’єра країни, які не врегульовують цю кризу, а, навпаки, роблять її вибухонебезпечною».