Заслужений народний ансамбль пісні і танцю України «Колос» з селища Торчин відзначив 55-річчя. Ювілейні концерти у переповнених залах Волинського облмуздрамтеатру і Торчинського Будинку культури підсумували зроблене колективом за ці роки.

Коли 1951 року в селах тодішнього Торчинського району відбулися перші виступи «Колоса», мало хто вірив, що аматорам колись будуть аплодувати глядачі США, Куби, В’єтнаму, Франції, Англії, Шотландії, Конго, Єгипту, майже всіх республік СРСР. Та сільські глядачі Волині завжди були найшанованішими для «Колоса». Він виступав у сотнях сіл, без нього не обійшовся жоден концерт до Дня працівників сільського господарства.

Давно немає фундатора колективу Анатолія Шапова. Та добрі традиції, закладені ним, живі. Вже сімнадцять років «Колос» очолює народний артист України Олександр Огороднік. Почавши в 1962 році творчу кар’єру рядовим учасником ансамблю, він згодом став баяністом, хормейстером. Олександр Володимирович автор багатьох прекрасних пісень, які увійшли в репертуар колективу.

Волинська область.