Український парламент налаштований на подальшу співпрацю з Радою Європи в напрямі забезпечення прав людини. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Олександр Мороз на вчорашній зустрічі з комісаром Ради Європи з прав людини Томасом Хаммарбергом (на знімку).

Зокрема, Олександр Мороз повідомив, що в Україні здійснюється правовий супровід європейських конвенцій, які стосуються захисту прав людини. В свою чергу пан комісар висловив задоволення, що Верховна Рада України робить усе для законодавчого забезпечення прав людини. Він поінформував, що під час його візиту в Україну відбулася низка зустрічей з представниками виконавчої і судової влади України. А за підсумками візиту підготують звіт, з яким буде ознайомлена українська влада. Пан комісар висловив сподівання, що рекомендації Ради Європи за наслідками звіту обговорять і у Верховній Раді.

Він також наголосив на потребі завершення в Україні судової реформи. Нині над концепцією реформи судочинства, поінформував Олександр Мороз, працює комісія фахівців. Т. Хаммарберг висловив готовність надати допомогу з боку Венеціанської комісії і Ради Європи цій комісії. Голова Верховної Ради також наголосив на необхідності вжиття заходів з подальшого забезпечення свободи слова в Україні. Україна, за його словами, потребує продовження моніторингу з боку Ради Європи. Особливо з огляду на те, що й досі справа Георгія Гонгадзе не розслідувана в повному обсязі.

Цього ж дня комісар Ради Європи з прав людини Томас Хаммарберг зустрівся з лідерами парламентських фракцій.