Справа його життя

Так назвали вечір, присвячений 75-річчю Августа Вірлича, відомого на Херсонщині історика, краєзнавця, публіциста, автора та співавтора багатьох книжок.

В обласній бібліотеці імені О. Гончара зібралися науковці, громадські діячі, письменники, журналісти. Було влаштовано виставку публікацій ювіляра. Протягом останніх 14 років Август Ернестович очолює наукову редколегію Книги пам’яті «Реабілітовані історією». Як політв’язню, що відбув десять років у сталінських таборах, указом Президента з травня минулого року Августу Вірличу призначено державну пожиттєву стипендію. За низку публікацій про масові знищення єврейського населення в роки війни Єврейська рада України присвоїла йому звання «Праведник України».

Співуча Чорнобаївка

Своє 55-річчя відзначив один з найвідоміших в області творчих колективів «Калиновий цвіт» — народний хор Палацу культури господарства «Зоря» (с. Чорнобаївка Білозерського району). Ініціатором його створення став свого часу голова тодішнього колгоспу, двічі Герой Соцпраці, Герой України Дмитро Моторний. Хор виконує чимало пісень, текст і музику яких написав сам Дмитро Костянтинович. За його сприяння в селі вже багато років проходить фольклорний фестиваль «Чорнобаївський заспів».

Алла БРУСИЛОВА.