Щиросердно, з почуттям поваги вітаю вас з професійним святом — Днем працівників суду!

Судова влада стає дієвим чинником демократичних процесів у країні, відкритості суспільства, гарантованості захисту прав і свобод громадян на основі верховенства права та справедливості, а тому й від органів правосуддя безпосередньо залежить дотримання законності та правопорядку в державі.

Усвідомлюючи вагоме значення суду в суспільному і державному житті, громадяни очікують на бездоганне правосуддя, сумлінність суддів та об’єктивний розгляд ними судових спорів у відповідності до букви та духу Конституції і законів України.

Органи правосуддя наділені реальними повноваженнями, сила судових рішень забезпечується державою на всій території України, а тому ставлення кожного судді до свого покликання має забезпечувати авторитет судової влади, бути зразком високого професіоналізму в юриспруденції, прикладом морально-етичної поведінки у повсякденному житті.

Судова система України, що була значною мірою сформована як частина континентального європейського права, переживає натепер складний етап оновлення і реформування, змінюючись згідно з новими вимогами бачення ролі та місця суду у суспільстві розвиненої демократії і відповідно до зобов’язань, взятих на себе Україною перед Радою Європи.

Відповідаючи викликам сьогодення, Верховна Рада України законодавчо забезпечуватиме створення належних умов для функціонування системи судових органів на основі загальновизнаних сучасних міжнародних стандартів. Для цього, однак, потрібна спільна копітка робота представників судової влади, парламенту і правової науки.

Водночас український парламент у межах його конституційних повноважень і надалі сприятиме підвищенню соціального статусу судді, його ролі у захисті прав і свобод людини і громадянина.

Бажаю успіху всім суддям і працівникам судів у забезпеченні верховенства права, подальшої плідної праці, енергії та наснаги, добробуту і щастя вашим сім’ям.

З повагою, Голова Верховної Ради України Олександр МОРОЗ.