Прем’єр-міністр України Віктор Янукович на засіданні уряду доручив міністрам спільно з парламентськими комітетами до п’ятниці, 15 грудня, доопрацювати закон про державний бюджет на 2007 рік.

Як повідомляє УНІАН, коментуючи вето Президента на закон про держбюджет-2007, В. Янукович заявив: «Нам пропонують на папері знайти 10 млрд. грн., а ми всі знаємо, що гроші з неба не падають, їх потрібно заробляти, а щоб їх заробляти, потрібно, щоб працювала економіка». Прем’єр вважає, що наразі Кабмін має перейти в «площину діалогу з парламентом», і запропонував цього тижня провести спільний «круглий стіл» з питання бюджету наступного року. Окрім того, ймовірно, наступного тижня має відбутися зустріч глави уряду з Президентом України щодо бюджету.

«Ми розуміємо, що завершувати рік треба з надією, що 2007 рік буде кращим за 2006, — сказав В. Янукович. — Уся країна повинна розуміти, на якій межі ми зупинилися, якщо не буде ухвалено бюджет, не проводитимуться соціальні виплати, пенсії». На думку прем’єра, до п’ятниці необхідно знайти можливість для прийняття компромісного рішення. Разом із тим прем’єр сказав, що «фактично вже не бачить» можливості для компромісу.

На засіданні уряду Прем’єр-міністр України Віктор Янукович також доручив членам Кабінету Міністрів провести роботу з керівниками органів місцевого самоврядування, щоб забезпечити безперешкодну роботу ЗМІ та свободу слова в регіонах. «Всі органи місцевого самоврядування повинні створити належні умови для висвітлення їх роботи у ЗМІ і, безперечно, тих недоліків, які є в кожному регіоні», — сказав прем’єр, зауваживши, що непоодинокі випадки, коли деякі керівники місцевої влади перешкоджають ЗМІ працювати як належить. «Тобто це проблеми зі свободою слова», — заявив В. Янукович. Прем’єр також доручив міністру внутрішніх справ України Василю Цушку та Першому віце-прем’єр-міністру, міністру фінансів Миколі Азарову посилити роботу з охорони правопорядку в період новорічних свят.