Футбол. Наставника національної збірної України Олега Блохіна названо кращим тренером країни 2006 року.

В опитуванні за версією журналів «Матч» та «ТОП-Футбол» брали участь 90 друкованих видань і телерадіокомпаній. Вони називали трьох кандидатів.

У підсумку 84 респонденти поставили Блохіна на перше місце, що дало змогу тренеру синьо-жовтих набрати 259 очок із 270 можливих. Лише у двох анкетах його ім’я не було згадано. Отже, журналісти підтвердили, що кращим досягненням сезону був вихід національної збірної України до чвертьфіналу чемпіонату світу, а також гідні результати команди у відбірному циклі Євро—2008.

Журналісти високо оцінили також успішний виступ київського «Арсеналу» в першому колі чемпіонату країни (четверта позиція в таблиці): друге місце в опитуванні посів тренер «канонірів» Олександр Заваров (72 очки). «Срібло» молодіжної збірної на першості Європи—2006 принесло Олексієві Михайличенку 46 очок і третє місце у тренерському рейтингу.

На 11 очок від нього відстав наставник «Дніпра» Олег Протасов. П’яте місце з 33 очками поділили тренери «Шахтаря» і «Металіста» — Мірча Луческу і Мирон Маркевич.

Сьома позиція — у Семена Альтмана з «Чорноморця», далі розташувалися динамівець Анатолій Дем`яненко, Олександр Іщенко з «Карпат», Павло Яковенко, котрий очолює російську «Кубань», і Віктор Носов з «Ворскли».

Баскетбол. Кубок Європи ФІБА. Група С. «Азовмаш» (Україна, Маріуполь) — «Атомером» (Угорщина). 88:62. Найрезультативнішими у складі «Азовмашу» стали Гуляш, який набрав 16 очок, та Байрамович — 15 очок. Це був останній матч маріупольців у груповому турнірі. Вони забезпечили собі місце в 1/8 фіналу.

А от БК «Київ», на жаль, з дистанції зійшов. Удома кияни поступилися «Калеву» (Естонія, Таллінн). 72:88.

Хокей. Данія (Оденсе). Чемпіонат світу. Перший дивізіон. Група А. 12 грудня. Латвія—Польща. 7:2. Словенія—Естонія. 4:1. Данія—Україна. 4:2.

***

Воротар національної збірної України, 32-річний Костянтин Симчук змінив ХК «МВС» на ЦСКА. З нинішнім голкіпером, латишем Петером Скудрою, керівництво ЦСКА вирішило розірвати відносини. В поточному сезоні Симчук за ХК «МВС» зіграв 29 зустрічей і пропустив 59 шайб.

Плавання. Українські спортовці на чемпіонаті Європи з плавання, який закінчився минулої неділі у фінському Гельсінкі (про його результати ми оперативно повідомляли), окрім медалей заробили ще й непогані призові. Так, Олега Лісогора, який виграв «золото» на 50 та 100 метрів брасом, премійовано 10 тисячами євро. Ганна Хлистунова за «золото» на 100 метрів брасом отримала 5 тисяч євро.

Ірина Амшенникова у Гельсінкі завоювала два «срібла» (50 та 200 метрів на спині) і стала третьою на 100 метрів. «Дохід» українки на Євро—2006 становить 8 тисяч євро. Срібні призери Валерій Димо (100 брасом) та Ганна Дзеркаль (100 метрів комплексом) отримали по 3 тисячі євро.

Бокс. Компанія ДО2 Promotіon, котра належить братам Кличкам, опублікувала заяву. В ній ідеться про те, що вона веде перемовини про проведення бою між Володимиром Кличком, чемпіоном світу за версією ІBF, і чемпіоном світу за версією WBC віднедавна росіянином Олегом Маскаєвим. Однак до контракту справа ще не дійшла, і додаткові умови до кінця не обговорено. «Тому всі повідомлення, розповсюджувані компаніями Kassіr. ru, Yurі Fedorov і паном В. Хрюновим про конкретні дати бою і безумовну участь Володимира Кличка, просимо вважати чутками», — сказано в заяві ДО2 Promotіon.

Гандбол. Відень (Австрія). Тут відбулося жеребкування чвертьфінальної стадії гандбольних клубних євротурнірів. Так, у Кубку кубків южненський «Портовик» гратиме з німецьким «Гамбургом». Нагадаємо, що в цих змаганнях на стадії 1/6 фіналу «Гамбург» вибив із боротьби запорізький ЗТР. Першу зустріч «Портовик» проведе в Німеччині 24 лютого 2007 року, а матч у відповідь відбудеться 3 або 4 березня в Южному.