Народний депутат України Олег Ляшко зустрівся з працівниками ВАТ «Видавництво «Київська правда». Ця зустріч була невипадковою. Завдяки активній позиції народного обранця нещодавно видавництво було виключене з переліку об’єктів, які підлягатимуть приватизації. Це збіглося з прагненнями трудового колективу.

Представляючи працівникам видавництва Олега Ляшка, голова правління акціонерного товариства Іван Ковба підкреслив, що це людина, яка постійно відстоює інтереси трудового люду, активний член депутатської фракції БЮТ у Верховній Раді і останнім часом долучився до вирішення проблеми приватизації видавництва, точніше — її недоцільності.

Зацікавленість приватизацією видавництва, як пояснив О. Ляшко, виникла тому, що він хотів розібратися, чому видавництво йде на приватизацію, коли воно за останні три роки є прибутковим підприємством, постійно нарощує обсяги виробництва, збільшило платежі до бюджету і заробітну плату своїм працівникам.

Звісно, якщо підприємство збиткове, потребує інвестиційних ін’єкцій, щоб почати нормально працювати, тоді приватизація необхідна, — каже О. Ляшко. Для чого державі втрачати те, що їй дає прибуток? Тим більше, коли мова йде про поліграфію в масштабах усієї країни. У нас, — продовжує народний депутат, — вже продали всю книгорозповсюджувальну мережу, немає ніде в Києві жодного книжкового магазину, не кажучи вже про інші обласні центри. Тепер черга за поліграфією. Тому я завзято почав воювати за те, щоб виключити «Київську правду» та інші об’єкти поліграфії з переліку об’єктів приватизації. З цього приводу я кілька разів зустрічався з віце-прем’єр-міністром Д. Табачником, а коли у Верховній Раді доповідали Перший віце-прем’єр-міністр М. Азаров і голова Фонду державного майна України В. Семенюк, я і їм ставив «незручні» з цього приводу запитання.

Мені з колегами, народними депутатами з фракції БЮТ, вдалося виключити видавництво «Київська правда» з переліку об’єктів приватизації, і я вважаю, що це було нашою великою перемогою. Бо знаєте, коли приватизуються прибуткові державні підприємства, вони, як показує досвід, стають банкрутами, і потім на їхньому місці зводять якісь готельні, офісні центри. То чи потрібно нам це? Якби зараз відбулася приватизація видавництва «Київська правда», то, на мою думку, люди втратили б роботу на підприємстві, а засоби масової інформації, ті ж «Голос України» і журнал «Віче», безліч інших видань, які друкуються в «Київській правді», мусили б іти в якусь іншу друкарню, очолювану дітьми колишніх чи теперішніх можновладців, і платити втричі більше від того, що вони платять сьогодні. Ось така доля чекала б видавництво і видання, які в ньому друкуються. Тому я вважаю, що ми зробили велику справу, а я обіцяю й надалі пильно за цим стежити і не допустити приватизації того, що вигідно державі і має працювати на державу, на людей.

Відповідаючи на запитання працівників видавництва, Олег Ляшко пояснив, чому фракція БЮТ не мала права голосувати за бюджет—2007 (позицію фракції з цього питання наша газета надрукувала 12 грудня), висловив своє ставлення до комунальних тарифів, які запроваджуються в державі, зокрема в Києві, а також повідомив, що у Верховній Раді активно обговорюється питання про передачу видавництва «Київська правда» Верховній Раді України, щоб унеможливити в майбутньому зазіхання «прихватизаторів» на це видавництво.