Зайва розкіш

Повторні вибори міського голови Кіровограда відбудуться 11 лютого наступного року. Таке рішення прийняла міська територіально-виборча комісія.

У бюлетені залишаться прізвища кандидатів, які балотувалися на виборах 26 листопада. Щоправда, до 29 претендентів може додатися ще й Олександр Нікулін, у разі якщо суд задовольнить його позов про незаконне зняття з перегонів. Нагадаємо, названого кандидата було усунуто з виборчого процесу в ніч напередодні голосування, і, власне, саме через те, що не на всіх бюлетенях встигли проставити проти його прізвища позначку «вибув», ТВК визнала вибори недійсними. Незважаючи на прийняте ТВК рішення, впевненості, що повторні вибори відбудуться, в кіровоградців немає. Адже на відміну від попередніх, які фінансувалися Центрвиборчкомом, гроші на наступні доведеться вишукувати в міському бюджеті. Чи спроможне місто потягнути непередбачений фінансовий тягар, залишається під сумнівом.

Та чи потрібний міський голова Кіровограду? Сакраментальне запитання дедалі частіше доводиться чути з вуст городян. Епопея з постійними виборами і перевиборами перетворила плебісцит на звичайнісінький фарс. Останньою краплею в чаші терпіння мешканців обласного центру стала відмова від посади Валерія Кальченка, який змінив довіру земляків на мандат нардепа. Свій протест кіровоградці висловили фактичним бойкотом перевиборів. І якщо 26 листопада до виборчих дільниць прийшло трохи більше двадцяти відсотків виборців, можна прогнозувати, що 11 лютого їх буде ще менше.

Олег БОНДАР.

Кіровоград.

І посадили алею злагоди

Нарешті запоріжці зітхнули з полегшенням — міська рада знову дієздатна! Після тривалого погодження кандидатур на посади заступників міського голови та членів виконавчого комітету депутати їх швидко затвердили і за три години розглянули 68 питань порядку денного сесії. Таких рекордів тут не ставили навіть у старі добрі часи...

Одразу після сесії депутати та члени виконкому міськради на знак повного примирення посадили 100 берізок у районі каскаду фонтанів «Райдуга».

Отак би всі і завжди працювали, як ми сьогодні! — підсумував зроблене міський голова Євген Карташов. — У Запоріжжі знайшли компроміс заради стабільності та благополуччя міста. Наш головний принцип — робити людям добро.

Представник депутатської екологічної комісії міськради Євген Черняк запропонував проводити такі акції після кожної сесії, пообіцявши наступного разу запросити для їх супроводу оркестр. Утім, його запрошення може й не знадобитися, адже разом з колегами-депутатами молоді берізки садив і головний диригент Запорізького академічного симфонічного оркестру В’ячеслав Редя.

Микола МАНЬКО.

Запорізька область.