Доля Бориса Тарасюка на посаді міністра закордонних справ досі перебуває в руках представників Феміди. Розгляд по суті судового позову Б. Тарасюка призупинено до винесення рішення Апеляційним судом столиці за скаргою парламенту на призупинення виконання його постанови про звільнення Тарасюка з посади. Відповідну ухвалу в понеділок виніс Шевченківський районний суд столиці.

Під час судового засідання представник Верховної Ради в суді Анатолій Селіванов висловив переконання, що позов Б. Тарасюка взагалі не може розглядатися в адміністративних судах, бо він перебуває у конституційно-правовій площині, тобто законність чи незаконність звільнення Тарасюка має визначати Конституційний Суд.

На це сторона позивача заявила, що в позові йдеться не про політичні відносини, а про порушення, які були допущені Верховною Радою під час звільнення Б. Тарасюка з посади міністра закордонних справ.

Нагадаємо, 1 грудня Верховна Рада 247 голосами звільнила Б. Тарасюка з посади міністра закордонних справ. 5 грудня Шевченківський районний суд Києва призупинив дію постанови Верховної Ради про звільнення міністра.