Обговорення закону про опозиційну діяльність буде досить емоційним і дискусійним. Про це заявив на вчорашній прес-конференції Голова Верховної Ради Олександр Мороз. Попри те, він не виключив, що через велику кількість законопроектів і брак часу народні депутати не зможуть широко обговорити документ.

Глава парламенту вважає нормальним, коли всередині антикризової коаліції виникають дискусії стосовно деяких питань. Зокрема щодо ставлення до голодомору і приватизації. «Поки є тертя, доти є життя», — зауважив він.

Не виключено, що днями глава парламенту внесе на розгляд парламенту свою кандидатуру на посаду Уповноваженого Верховної Ради з прав людини. «Я думаю, що це може бути Ніна Іванівна Карпачова», —- зазначив О. Мороз.

А рішення Шевченківського районного суду Києва про призупинення постанови парламенту стосовно відставки Бориса Тарасюка з посади міністра закордонних справ, за словами Голови Верховної Ради, «виходить за межі Конституції та принципів судочинства». Тому парламент оскаржить його в апеляційному суді. Глава парламенту вже підписав відповідне доручення. «Як можна скасувати рішення, яке прийнято на основі Конституції?» — зауважив Олександр Мороз і додав, що Тарасюк міністром не буде.

Крім того, Голова Верховної Ради вважає, що розслідування справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе — «штучно стримується». Хоча б з огляду на те, що судові засідання відбуваються в закритому режимі. Він припустив, що представники Феміди керуються не істинами, а вказівками влади.

А під час візиту Президента Росії Володимира Путіна до нашої країни, зауважив Олександр Мороз, треба знайти стабільну формулу співробітництва між двома країнами, зокрема, в питанні постачання енергоносіїв.