Плавання. Гельсінкі (Фінляндія). Чемпіонат Європи на короткій воді. Олег Лісогор став переможцем на дистанціях 100 і 50 метрів брасом (у півфіналі Олег установив рекорд чемпіонатів Європи — 26,50). Ще один українець Валерій Димо на цій же дистанції здобув срібну медаль.

У жінок «золото» у Ганни Хлистунової на дистанції 100 м брасом (рекорд Європи — 1.05,73). Срібні і бронзову нагороди до скарбнички української команди поклала Ірина Амшенникова, котра була двічі другою на 50 і 200 метрів і третьою на 100 метрів в запливах на спині. Ганна Дзеркаль стала срібним призером на дистанції 100 метрів комплексом.

Боротьба. Міжнародна федерація (ФІЛА) назвала кращих атлетів 2006 року. Серед спортсменів вільного стилю у вазі до 84 кг кращим названо українця Тараса Данька. А в жінок наша Олександра Когут стала лауреаткою у вагової категорії до 51 кг.

Дзюдо. Новий Сад (Сербія). Абсолютний чемпіонат Європи. Українець Євгеній Сотников став срібним призером. У фінальному поєдинку він поступився триразовому чемпіонові світу Михайліну з Росії.

Гандбол. Кубок кубків. Чемпіон України «Портовик» (Южний) пробився до 1/4 фіналу. Після нічиєї (30:30) удома із швейцарським «Вакер Тюном» наша команда виграла на чужому майданчику — 28:24.

Варто відзначити, що «Портовик» блискуче провів цю зустріч. З перших хвилин українська команда пішла у відрив і жодного разу не дозволила суперникові випередити її. Наш колектив дуже чітко й надійно зіграв в обороні. Найрезультативнішим у складі гостей був Ігор Поляков, котрий закинув сім м’ячів.

Отже, перемога за сумою двох зустрічей (58:54) вивела «Портовик» до вісімки команд, котрі продовжать боротьбу за Кубок кубків.

Футбол. У фінальній частині чемпіонату Євро—2012 можуть узяти участь 24 команди, а не 16, як в останні роки. УЄФА розгляне можливість розширення на конгресі в Дюссельдорфі (Німеччина). Конкретне рішення про розширення там не прийматимуть. Але відбудеться голосування, яке визначить, чи стане ідея предметом докладнішого розгляду.

Виконавчий директор УЄФА Ларс-Крістер Ольссон заявив, що новий формат змагань може бути запроваджено уже на чемпіонаті Європи 2012 року. На його проведення, як відомо, претендують Україна з Польщею, Хорватія з Угорщиною та Італія.

Окрім того, пан Ольссон сказав: «Окремі члени виконавчого комітету уже висловлювалися за цю ідею. Якщо конгрес теж буде за, а я не бачу причин, через які він був би проти, то ми, звичайно, сповістимо трьох претендентів на проведення Євро—2012. І подивимося, чи готові вони будуть провести змагання в такому форматі. Думаю, цілком можливо використовувати ті самі вісім стадіонів, на які ми розраховували в турнірі з участю 16 команд».

Ідею розширення турніру запропонувала футбольна асоціація Шотландії за підтримки асоціацій Ірландії, Латвії і Швеції. Формат турніру з участю 24 команд використовували під час проведення чемпіонатів світу з 1982-го по 1994 рік. Одним із головних недоліків такої кількості учасників є певна незручність системи вильоту команд, яка найпростіше організовується за участі 16 або 32 збірних.

Бокс. Москва. Росіянин Олег Маскаєв відстояв титул чемпіона світу у надважкій вазі за версією WBC. Він у 12-раундовому поєдинку переміг за очками боксера з Уганди Пітера Охелло. Протягом усього поєдинку Маскаєв мав відчутну перевагу, але зумів дотиснути боксера з Уганди в останніх двох раундах. Після закінчення бою всі судді віддали перемогу Маскаєву з рахунками 118:109 і 120:107 (двічі).

Хокей. Москва. Матч «Усіх зірок» на Красній площі між збірними колишнього СРСР і Національної хокейної ліги закінчився внічию з рахунком 10:10 (3:2, 3:4, 4:4). Команда Віктора Тихонова, складена з легендарних хокеїстів, вела в рахунку 10:9, але за дві секунди до закінчення двобою Пол Коффі реалізував буліт. Найкращим бомбардиром матчу став Ігор Ларіонов, котрий закинув чотири шайби.