Хокей. У Києві відбувся генеральний конгрес Федерації хокею України. Він прийняв відставку Олександра Омельченка з посади президента ФХУ і його наступником обрав главу Державної податкової адміністрації України Анатолія Брезвіна.

Сам пан Омельченко був присутній на тому зібранні і перебував у доброму гуморі. Але водночас відзначив нинішній важкий стан українського хокею. «Коли я перебував при владі, мав контакти з діловими колами. Отож федерація була забезпечена необхідним. Однак нинішнього року за зміни керівництва в Києві хокей прийшов до повного зубожіння».

Олександр Олександрович висловив цілковиту підтримку єдиному кандидатові у президенти ФХУ. «Переконаний, що він буде ліпшим від мене, бо має більше влади». Сам Омельченко хокей забувати не збирається. Особливо вболіватиме за національну збірну. І навіть у Москві наступного року на чемпіонаті світу побувати збирається. Сказав, що зробить це за власний кошт.

За Анатолія Івановича Бревзіна делегати конгресу проголосували одностайно.

— Я людина системного підходу до будь-якої справи, — сказав новий керівник національного хокейного господарства. — Тому насамперед ми маємо підготувати чітку програму розвитку хокею у країні на вісім-десять років.

Однак ця заява трохи здивувала, бо кандидат на таку посаду мав вести боротьбу за неї вже з готовою програмою. І терміни її дещо «розмиті». Український хокей, майже небіжчик, потребує термінової реабілітації. Тож конче потрібні конкретні й термінові плани порятунку на найближчий рік.

Першим віце-президентом ФХУ обрано народного депутата України, першого заступника голови Комітету Верховної Ради з питань науки й освіти Дмитра Саламатіна. Пакетним голосуванням обрали п’ятьох віце-президентів ФХУ: Володимира Ромашка, Анатолія Найду, Володимира Бороденка, Євгена Імаса і Вадима Сисюка.

Під час роботи конгресу до лав ФХУ як колективні члени було прийнято донецький, запорізький і київський обласні осередки.