Новий комплекс машини безперервного лиття заготовок №3 введено в експлуатацію у киснево-конвертерному цеху Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча (Донецька область).

Агрегат виробництва австрійської фірми VAІ дасть змогу забезпечити якісним металом прокатні стани та збільшить обсяг виробництва готового прокату. Будівництво комплексу тривало три роки і обійшлося в 400 мільйонів гривень. Тепер економія металопродукції становитиме майже 100 кілограмів на тонну. Загалом з початку року в киснево-конвертерному цеху вироблено більш як 3,3 мільйона тонн сталі.

Народний депутат України, голова правління підприємства Володимир Бойко відзначив, що протягом останніх трьох років підприємство скоротило споживання газу на 300 мільйонів кубометрів і продовжує впроваджувати енергозберігаючі технології.

— Після пуску нової установки станемо першим металургійним заводом, де випускатиметься близько 60 відсотків безперервно литої заготовки, — запевнив народний депутат. — Натомість частка мартенівської сталі скоротиться. Для порівняння: мартен споживає на годину 32 000 тонн газу і 2 тонни мазуту, натомість киснево-конвертерний цех — лише 800 кубометрів газу і нуль мазуту. Ще одна робота, яка у нас запланована, — це впровадження технології пиловугільного вдування на доменних печах. Це скоротить споживання газу практично на третину.