Електрика в ціні

На дев’ять млн. гривень більше від нарахованих сум заплатили мешканці області за надані житлово-комунальні послуги. Загалом разом з погашенням боргів за попередні роки цьогоріч сплачено 225 млн. гривень. Найбільше сплатили за газопостачання (109%), найменше — за житло. Утім, заборгованість населення за житлово-комунальні послуги у листопаді ще велика — понад 116 млн. гривень, що на 3,5 млн. більше, ніж місяць тому. Населення також заборгувало майже 58 мільйонів гривень за електроенергію (275 тис. за жовтень).

Чимало власників особових рахунків мають борги за опалення та підігрів води, за житло, водопостачання та водовідведення. З початку року населенням укладено 7735 договорів стосовно погашення реструктуризованої заборгованості на 5,8 млн. гривень. За договорами цього і попередніх років оплачено 9,6 млн. гривень.

Олена ІВАШКО.

Миколаїв.

Новосілля у прикордонників

Нову прикордонну заставу «Новосеменівка» в Котовському прикордонному загоні Одеської області урочисто відкрив глава державної прикордонної служби Микола Литвин. Рішення про її розміщення на місці колишнього погранпоста прийнято у зв’язку із зростаючим обсягом порушень. Лише з початку цього року тут уже затримано 60 порушників кордону. Нині застава — це комплекс будинків, необхідних для охорони придністровського сегмента україно-молдавського державного кордону. Особовий склад укомплектовано військовослужбовцями-контрактниками.

В’ячеслав ВОРОНКОВ.

Одеська область.

Поки батьки були у барі...

Двоє хлопчиків 2002 та 2005 року народження загинули під час пожежі в селі Шевченкове Кіровоградського району.

Імовірною причиною трагедії стали дитячі пустощі з вогнем, повідомляє прес-служба ГУ МНС України в Кіровоградській області. Вранці батьки залишили дітей вдома й пішли до місцевого бару. Повертаючись назад, побачили, що будинок охоплений полум’ям. Рятувальники, які прибули на місце події, дістали тіла дітей —знайшли їх у куточку спальної кімнати.

Олег БОНДАР.

Кіровоградська область.