Стався безпрецедентний випадок: Перший віце-прем’єр-міністр — міністр фінансів України М. Азаров та міністр Кабінету Міністрів А. Толстоухов не допустили до участі в засіданні Кабінету Міністрів України міністра закордонних справ Б. Тарасюка. Це сталося після того, як Шевченківський районний суд прийняв рішення про призупинення виконання постанови Верховної Ради України про звільнення Бориса Тарасюка з посади голови зовнішньополітичного відомства України. Зазначеним вчинком антикризова коаліція продемонструвала своє справжнє нутро, довела, що вона звикла працювати «безпредєльно», такими само методами, якими вона діяла на виборах Президента України в 2004 році.

Нині, в 2006 році, вона продовжує демонструвати зневагу своїх опонентів, зокрема, до тих людей, яких вона запрошувала до себе в уряд, говорячи про те, що вона готова співпрацювати.

Своїм вчинком вона демонструє абсолютну неповагу до Президента України, до українських законів, до українського суспільства. Вона демонструє неповагу до самої себе, бо не можна діяти поза законом, за наявності рішення суду — вчиняти силові дії, не допускаючи члена Кабінету Міністрів на його робоче місце в Кабінет Міністрів.

Цей інцидент є безвідповідальним актом, спрямованим на ескалацію стосунків між гілками влади, на загострення політичної кризи в країні. І однозначно, з сьогоднішнього дня виконавчою владою оголошено війну. Війну, яка не дасть жодній із сторін перемоги, війну, яка не дасть можливості українському суспільству очікувати хороших результатів, скерованих насамперед на розвиток економіки, на покращення життя. Фракція «Наша Україна» заявляє, що вона залишає за собою право різними засобами, наголошую — різними, відновити ту справедливість, яку встановлено Шевченківським районним судом та викладено в указі Президента України.

В’ячеслав КОВАЛЬ, заступник голови фракції.