Литву прийматимемо в Одесі

Футбол. Матч відбірного турніру до Євро-2008 з командою Литви, який відбудеться 28 березня 2007 року, збірна України проведе в Одесі. Про це заявив президент ФФУ, член виконкому УЄФА Григорій Суркіс під час прямої телефонної лінії однієї із столичних газет.

Волобуєв, ось вам меч...

Тренером алчевської «Сталі» замість нідерландця Тоні Каанена призначено Анатолія Волобуєва, який виконував обов’язки віце-президента і спортивного директора клубу. Відомо, що до літа 2006 року Анатолій Іванович очолював алчевський клуб за всіх часів української незалежності.

А ось ще одна новина з Донбасу (щоправда, неофіційна), котра, втім, надійшла з цілком авторитетного джерела. Можливо, що через певний час донецький «Металург» об’єднається з луганською «Зорею». І цей клуб базуватиметься саме в Луганську. Однак чекатимемо на офіційну інформацію. Наші читачі про неї дізнаються оперативно.

А тим часом донецький «Металург» очолив 59-річний нідерландський тренер Ко Адріаансе. На цій посаді він замінив іспанця Ангеля Алонсо, котрий залишив Донецьк після матчу 16-го туру чемпіонату України.

Ко Адріаансе вважається тренером найвищого класу. Свого часу він успішно працював у себе на батьківщині з «Аяксом», «Віллем ІІ», «Тілбургом», «АЗ» (Алкммар), португальським «Порту». Дуже хотіли, щоб пан Адріаансе працював у німецькому «Гамбурзі». Але він обрав не бундеслігу, а чемпіонат України.

Змінить Німеччину на Шотландію?

І нападник збірної України та леверкузенського «Байера» Андрій Воронін не виявляє великого бажання продовжити виступи в чемпіонаті Німеччини. Вже у січні одесит може стати гравцем шотландського «Селтика». Улітку наступного року у Вороніна минає термін контракту з його нинішнім клубом, і сам футболіст уже заявляв про те, що хотів би змінити обстановку.

Тренер «Селтика» Гордон Стракан ще раніше висловив зацікавленість в українцеві. Однак дотепер шотландці не зробили офіційної пропозиції «Байеру» стосовно Вороніна. Утім, німецький клуб не збирається утримувати 27-річного футболіста і пропонувати йому новий контракт.

Побоювання не підтвердилися

У середині першого тайму матчу Ліги чемпіонів між київським «Динамо» і мадридським «Реалом» травми голови зазнав оборонець киян Родольфо. У запалі боротьби в карному майданчику бразилець невдало зіткнувся з Шовковським і був змушений залишити поле.

Родольфо відвезли до лікарні на обстеження, але побоювання щодо струсу мозку не виправдалися. Лікарі констатували сильно забите місце на голові і прописали бразильцеві постільний режим.

До матчу завтрашнього кубкового матчу з «Дніпром» Родольфо не готувався. А саму зустріч спостерігатиме на телеекрані. Наступного тижня динамівець разом із родиною вилетить до Бразилії, де й проведе відпустку.

Підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.