Учора кияни знову пікетували столичну міськдержадміністрацію. На мітинг проти підвищення житлово-комунальних тарифів зібралося близько п’яти тисяч прихильників різних політичних сил («Наша Україна», БЮТ, Блок Кличка). Вони тримали в руках прапори й символіку своїх партій.

Уздовж тротуарів з обох сторін Хрещатика встановили пластмасові скриньки з картонною фігурою міського голови і табличкою в руці: «Напишіть, що ви про мене думаєте. Немає слів — плюньте!» 17-річна Настя написала Черновецькому таке: «На що ви сподіваєтеся? Народ ще не з’їхав з глузду, ми не сплачуватимемо тарифи. Це просто маразм!»

А Тамара Леонідівна з дівчиною не погодилася.

— Тарифи справді потрібно підвищувати, але поступово, протягом трьох років, наприклад. Я сама — економіст, і те, що нам розповідають, з чого складається собівартість тарифів, це все брехня, — сказала вона.

Охорону громадського порядку вчора забезпечували більш як 500 співробітників міліції, а з боку будівлі міської адміністрації стояла машина «швидкої допомоги». Перехожі обурювалися: «Взяти б усіх цих пікетувальників і забрати в психушку. Усе одно у них нічого не вийде».

Пенсіонерки мітингували із саморобними плакатами. Валентина Петрівна малювала свій до півпершої ночі. Лозунг придумала сама: «Черновецький, тікай, бо винесемо!»

І якщо таке буде, я перша піду це робити, — зізнається старенька. — У мене пенсія 375 гривень і двокімнатна квартира. Якщо віддам усю свою пенсію, на які гроші житиму? Чи мені одразу йти на цвинтар?

З імпровізованої трибуни до киян звернувся народний депутат Микола Томенко. Він закликав усіх пікетувальників узяти участь у міському референдумі за дострокове припинення повноважень міського голови Леоніда Черновецького.

— Зупинімо грабунок Києва, змістимо цю владу і оберемо тих людей, які справді переживають за киян, — промовляв він. Одразу і провів попереднє голосування. Тисячі рук піднялися вгору.