Напередодні матчу в «Шахтаря» навіть були невеликі шанси на вихід до плей-оф Ліги чемпіонів. Тому «вуглярі» боролися з першої до останньої секунди. Бразилець Матузалем відкрив рахунок наприкінці першої півгодини матчу, що проходив в рівній боротьбі. У другому таймі Нері Альберто Кастільйо відновив статус-кво, проте на більше «Олімпіакоса» не вистачило.

У цій групі «Рома» вдома переграла «Валенсію». Тож у підсумку «Шахтареві» довелося задовольнитися участю в Кубку УЄФА. Однак завдяки цьому ми матимемо єврофутбольну весну. І за це «Шахтареві» велика подяка!

Отже, «Олімпіакос» задовольняла тільки перемога. Усвідомлюючи це, господарі заволоділи ініціативою. Але змарнували всі нагоди. І за це вони були покарані на 27-й хвилині. Матузалем, якого залишили без нагляду, головою влучно пробив після подачі кутового Жадсоном. Воротареві «Олімпіакоса» Антоніосу Нікополідісу зосталося лише розводити руками.

Одразу після перерви «Олімпіакос» збільшив темп, постійно нагнітаючи тиск на ворота «Шахтаря». Незабаром пірейці були винагороджені за завзятість: Марич і Рівалдо розіграли комбінацію, і останній виклав м’яч під удар Кастільйо, котрий пробив низом, не залишивши Богданові Шусту жодних шансів.

Щоправда, Жадсон невдовзі міг повернути лідерство в рахунку «Шахтареві», але після його удару гості заробили лише право на кутовий. Потім Чипріан Маріка з правого флангу зробив навісну передачу на Брандау. Однак той не влучив. Хоча перед ним був лише Нікополідіс.

До речі, воротар пірейської команди одного разу мало не «привіз» гол у свої ворота, пробігши повз м’яча після навісу Джуліуса Агахови. Врятував «Олімпіакос» Столтідіс, котрий розрядив обстановку. Та господарі, не втрачаючи надії, насідали з усіх сил. Навіть випустили ще одного нападника — Фелікса Борху, але марно.

Тепер кілька слів про гравців збірної України, що відзначилися, виступаючи за свої клуби. Почнемо з того, що першого м’яча в Лізі чемпіонів у складі «Челсі» забив Андрій Шевченко. Він відкрив рахунок у двобої проти софійського клубу. Після вкидання м’яча з ауту Роббен і Лемпард вивели на ударну позицію українського форварда, котрий потужним ударом зовнішньою стороною стопи відправив м’яча в сітку повз безсилого воротаря. У капітана нашої збірної було ще кілька нагод відзначитися. Однак другого м’яча у ворота «Левського» забив не він.

Московський «Спартак» останнього дня групового етапу Ліги чемпіонів продемонстрував солідну гру і здобув не тільки перемогу над «Спортингом», а й місце в Кубку УЄФА. Червоно-білі перервали серію із 22 матчів без перемог у найпрестижнішому європейському турнірі.

«Спартак» перед початком зустрічі опинився в досить складному турнірному становищі, бо лише перемога над «Спортингом» у гостях давала москвичам шанс випередити португальську команду за результатами особистих зустрічей і фінішувати на третьому місці у групі. І червоно-білі, зрештою, не схибили. Вже в дебюті відзначилися Роман Павлюченко і наш Максим Калиниченко. Карлос Буено відквитав одного м’яча ще до перерви. Однак наприкінці зустрічі гості піймали суперника на контратаці і забили третього.

Про суперника «Шахтаря» ми довідаємося після жеребкування, яке відбудеться після закінчення (14 грудня) групового раунду в Кубку УЄФА.