Питання економічної та гуманітарної співпраці, транспортної інфраструктури та проблеми Придністров'я було обговорено на зустрічі Першого заступника Голови Верховної Ради України Адама Мартинюка з керівником групи дружби з Україною парламенту Республіки Молдова, заступником голови Комітету з прав людини парламенту Республіки Молдова Миколою Олійником.

Співрозмовники наголошували, що між Україною та Молдовою «немає особливих розходжень». А. Мартинюк та М. Олійник також обговорили питання добудови Новодністровської ГАЕС, гребля якої проходить кордоном обох країн, проблему проходження залізничного транспорту територією Молдови — йдеться про декілька кілометрів молдовської території, через яку рухається транспорт в Одеській області; умови, в яких мешкає українська діаспора у Молдові.

М. Олійник зазначив, що поділяє позицію України в зовнішній політиці, й висловив переконання, що «лише за допомогою України, яка зацікавлена, щоб Молдова була стабільною державою», буде вирішено проблему Придністров'я.

З метою погодження питань, які потребують негайного вирішення, молдавський парламентарій запропонував створити українсько-молдовську асамблею, а також робочу групу між парламентами наших країн. На початку наступного року заплановано обмін парламентськими делегаціями між Україною та Республікою Молдова.