Часом життя підказує теми з галузі фантастики не тільки літераторам. Комісія з пригодницької і фантастичної літератури Спілки письменників України організувала зустріч з московськими науковцями, наробітки яких виходять за рамки звичайного сприйняття. Наукові дослідження 80-х років минулого сторіччя довели, що живий організм випромінює електромагнітні коливання, котрі керують усіма біохімічними і морфологічними процесами в ньому. Хворий орган видає інші інформаційні потоки. Їх можна відрегулювати і тоді...

Доктор філософії академік трьох академій наук Карен Мхітарян і лікар-консультант центру інтелектуальних медичних систем «ІМЕДІС» Олег Роїк (родом із Вінниччини) — послідовники енергоінформаційного методу лікування, що його відносять до медицини третього тисячоріччя. Це так звана біорезонансна терапія (БРТ) на основі вегето-резонансного тесту, що допомагає повернути хворим здоров’я за рахунок використання їх власних резервів.

З’ясовується, організм сам із собою і з навколишнім середовищем «розмовляє» певною мовою, а словами є певні слабкі електромагнітні сигнали. Вивчаючи цей лексикон, спеціально розроблений апарат виявляє захворювання на найранішій стадії, коли традиційними методами діагностики воно ще не визначається. Зрозумілість такої мови забезпечує лікувально-діагностичний комплекс вагою в 2 кг і ноутбук. Процес видужання проходить у такий спосіб: пацієнт і апарат створюють замкнений контур, у якому реєструються сигнали —електромагнітні коливання, що їх надсилає організм. Вони обробляються і повертаються для регуляції його функцій, подібно тому, як камертон відповідає на певну частоту звукової хвилі. Вплив можливий навіть на клітинному рівні. За допомогою БРТ можна виготовити індивідуальний інформпрепарат, на кшталт гомеопатичних крупинок. Не завжди виправдане використання антибіотиків і фармакологічних ліків можна порівняти зі стріляниною по мусі з гаубиці, тоді як застосування інформпрепарату — з гвинтівки з оптичним прицілом: винищено лише призвідника хвороби.

Одна зі слухачок погодилася, щоб з її допомогою продемонстрували роботу апарата. Лікар коментує: «Організм зазнає геопатогенного навантаження (робоче місце або ліжко в зоні перетинань ліній Хартмана), через що страждає селезінка, є енергоінформаційна модель цукрового діабету, щоб його не допустити, поки досить підкоригувати харчування тощо». Так, не завадило б заздалегідь дізнаватися про захворювання, що зароджуються.

На думку Олега Роїка, такий комплекс — мрія лікаря будь-якого фаху. Маючи його на робочому місці, хворого відразу діагностуєш і лікуєш. Утім, апаратів електрофізіологічного тестування (у народі комп’ютерна діагностика. — Авт.) досить багато, — зазначає Карен Мхітарян (один із авторів патенту на метод лікування за допомогою біо- і мультирезонансної терапії). — Проте ми вважаємо себе єдиними, оскільки необхідне устаткування і програмне забезпечення — технічна реалізація наукової концепції, удосконаленої співробітниками центру «ІМЕДІС». Для діагностики досить і однієї біологічно активної точки на тілі. За лічені секунди з неї знімається вся інформація про організм, а потім досвідченим лікарем прочитується уже в комп’ютері.

До речі, у Дніпропетровську медичний центр «Медісток» майже сім років тому опанував вегето-резонансну діагностику та біорезонансну терапію. За словами його директора Миколи Савкіна, лікуванню піддаються такі тяжкі захворювання, як діабет, туберкульоз, безплідність та інші хронічні недуги. Він також повідомив про те, що Міністерство охорони здоров’я України дало дозвіл на застосування цього методу, який у Росії офіційно використовують уже 14 років.