Мільйони гривень бюджетних коштів були розкрадені працівниками виборчкомів. Такі підсумки харківської виборчої кампанії через вісім місяців після виборів. Про це свідчать і прокурорські перевірки, і працівники територіальних комісій, які навіть через суд не можуть домогтися не лише премій, а і виплати обов’язкової заробітної плати.

Перших сім кримінальних справ за фактом розкрадання коштів у виборчкомах порушили ще влітку. Прокуратура ухвалила рішення перевірити всі комісії. Підсумки шокували. Схема злодійства — проста: який-небудь начальник отримує гроші для своїх підлеглих, сам розписується у відомості, а потім якусь частину з них видає працівникам чи всі привласнює. Після виборів — всі рахунки закриваються, усі начальники звільняються...

На думку прокурора Харківської області Василя Сінчука, такі масові порушення могли статися через недосконалість системи виділення грошей на виборчі комісії. Фактично, кошти були підзвітні одному-двом працівникам, котрі й розпоряджалися ними на свій розсуд. У підсумку, за попередніми підрахунками, лише в Харківській області могло бути розкрадено кілька мільйонів гривень.

«Реформи і порядок» вирішили приєднатися до Блоку Юлії Тимошенко. Минулої неділі на XІІ з’їзді ПРП затверджено договір про спільну відповідальність двох політичних сил. Згідно з документом БЮТ і ПРП планують разом сформувати опозиційний уряд, підтримувати єдиного погодженого кандидата на наступних виборах президента України, створити єдині списки на майбутніх виборах до парламенту та органів місцевого самоврядування, сприяти створенню в місцевих радах спільних фракцій і депутатських об’єднань.