Фонд без зерна

Лише 5,6 тисячі тонн зерна із запланованих в області 22 тисяч закуплено в Аграрний фонд. Основною причиною невиконання державного завдання голова облдержадміністрації Олександр Садиков називає низьку ціну на зерно, за якою ведеться закупівля. Селяни не бажають продавати врожай по 700 гривень за тонну за більш високої ринкової ціни. Ситуація ускладнюється тим, що запаси хлібних культур в області швидко вичерпуються. Проте регіональні засіки поповнюються без затримок. Туди вже засипано 62 тисячі тонн продовольчого зерна. Загалом, його заплановано заготувати 80 тисяч, що становить дев’ятимісячну потребу області.

Олена ІВАШКО.

Миколаївська область.

Міська рада опікується комфортом чернівчан

До програми відзначення 600-ї річниці від дня заснування Чернівців департамент ЖКГ міської ради пропонує внести розділ «Комфортність проживання мешканців міста». За словами начальника департаменту Олександра Шумейка, долучитися до реалізації проекту пропонують підприємцям та бізнесменам. Він містить тринадцять пунктів, що передбачають розвиток громадської та побутової структур обласного центру. На об’єктах, реконструкцію яких фінансуватимуть меценати, запропоновано встановити таблички з їхніми іменами.

Сергій СУЛИМА.

Чернівці.

Для прикарпатців кують букет квітів

Майже 40 ковалів із різних регіонів України зібралися в Івано-Франківську, щоб дружно викувати для міста монументальну композицію «Букет майстрів». Шестиметрова металева скульптура, за їхнім задумом, має стати окрасою центральної площі. Це вже друга спроба ковалів подарувати місту металевий букет квітів. Перша була під час традиційного для Івано-Франківська Міжнародного ковальського фестивалю, що проходив навесні цього року. Тоді його учасники створили оригінальну металеву квітку, але, кажуть, у влади на такий пам’ятник грошей не знайшлося і його перекупили донецькі чиновники. Тепер уперті ковалі кують ще один букет суто для іванофранківців. А ініціаторами цього дійства виступили директор місцевої ковальської фірми «Гефест» Михайло Клочко та художник-коваль Сергій Полуботко.

Дарина НАЗАРЧУК.

Івано-Франківська область.