Це лейтмотив регіонального фестивалю дитячої книжки «Дітям Поділля — книжку ХХІ століття», який провела хмельницька обласна бібліотека для дітей разом із управлінням культури та обласною організацією Національної спілки письменників.

Свої книжки показали столичне видавництво «Веселка», «Теза» (Вінниця), «Ранок» (Харків), тернопільські «Джура», «Навчальна книга-Богдан», «Підручники та посібники», хмельницькі «Поділля» та «Еврика». На фестиваль запросили і подільських письменників.

Під час акції можна було ознайомитись із останніми друкованими новинками й одразу їх придбати. Покупки зробила й бібліотека. Вона намагається постійно поповнювати фонди. Але на рік обласна бібліотека отримує трохи більш як 4 тисячі гривень для придбання нової літератури. Значна частина цих коштів йде на передплату періодики. Отож, хоч би які цікаві були пропозиції видавництв, часто вони недоступні для бібліотечної системи.

Утім, бібліотека пишається своїми фондами, де є практично вся дитяча класика. У маленьких читачів є вибір — було б лише бажання читати. А в тому, що воно є, переконали переможці конкурсу на звання «Кращий читач року». Вони отримали грамоти і подарунки з рук видавців та авторів книжок. Діти й самі спробували себе в ролі авторів та видавців: з червня бібліотека проводила регіональний етап конкурсу на кращу книжку-саморобку.

Хмельницький.