Комітет з питань науки і освіти на черговому засіданні розглянув пропозиції Президента до Закону України «Про захист персональних даних». Глава держави вважає, що ухвалений Верховною Радою закон не узгоджується з Конституцією України та міжнародно-правовими актами і містить низку суперечностей. На думку Президента, введення закону в дію призведе до порушення конституційних прав людини та невиконання взятих країною міжнародних зобов’язань. У зв’язку з цим Президент пропонує закон відхилити і розробити інший.

Членами комітету прийнято рішення внести зазначений закон на розгляд парламенту та рекомендувати за результатами розгляду направити його на доопрацювання з урахуванням зауважень і пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи.

Комітет розглянув пропозиції Президента до Закону України «Про внесення зміни до Закону України «Про реструктуризацію заборгованості з виплат, передбачених статтею 57 Закону України «Про освіту» педагогічним, науково-педагогічним та іншим категоріям працівників навчальних закладів» щодо посадових окладів педагогічних працівників».

21 грудня 2005 року законопроект розглянула Верховна Рада в першому читанні і прийняла за основу, а 15 березня 2006 року — ухвалила в цілому.

6 квітня 2006 року законопроект повернуто до Верховної Ради з пропозиціями Президента стосовно його повторного розгляду і скасування.

Народні депутати України — члени комітету одностайно наполягають на необхідності неухильного виконання законодавства про освіту.

Комітет обговорив проект закону про внесення змін та доповнень до деяких законодавчих актів України (щодо пільг для професійно-технічних навчальних закладів) та рекомендував Верховній Раді прийняти його за основу.

Члени комітету обговорили два законопроекти з внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2006 рік». Обидва стосуються видатків Міністерства освіти і науки.

Проектом передбачено виділення коштів у 2006 році у сумі 13,8 млн. грн. з резервного фонду на ремонт та реконструкцію аварійно-небезпечних об’єктів професійно-технічних навчальних закладів.